FaLcorN Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2024 (edytowane) Niewiele nam potrzeba by słońce mogło wschodzić głęboko, piętrząc żyły kaskady zrozumienia Niewiele nam potrzeba kochać chcę w głębi, wspierać być prawdą dla Twoich oczu tak żyć i tak umierać Niewiele nam potrzeba zostań królową mych dni szczęściem, co daje rym wiatrem, co rozgoni dym Niewiele nam potrzeba każda historia ma kres Miłość to świata sens dasz mi kawałek nieba? Niewiele nam potrzeba ile warte me słowa? gdy miłość się w cieniu schowa rodzina, to dni odnowa Niewiele nam potrzeba czuję jak ginie odległość w sercu maleje niepewność chcę Ci pokazać mą wierność Miłość to dni niepodległość Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 15 Września 2024 przez FaLcorN (wyświetl historię edycji) 5
Stary_Kredens Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 @FaLcorN Jeśli chodzi o przekaz, dobry i oczywisty, choć często o tym zapominamy i gubimy się w gonitwie za tym, co tak naprawdę nam nie jest potrzebne. Jeśli chodzi o rymy , to , oczywiście tylko moim zdaniem są zbyt proste, co zuboża wiersz. Ja też mam czasami tak samo. To oczywiście tylko mój odbiór inni mogą uważać inaczej. Kredens pozdrawiam
FaLcorN Opublikowano 5 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 @Stary_Kredens W porządku, wstaw/wyślij mi link do wiersza, w którym rymy są na odpowiednim poziomie. Chcę to zobaczyć. Możesz mi pokazać swój wiersz o wybitnym rymie. Celem rymów nie jest estetyka, a melodyjność i płynność. Są inne środki stylistyczne do budowania wartości estetycznych.
Stary_Kredens Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 @FaLcorN wiesz takie rymy jak nieba potrzeba chleba, choć tu chleba nie ma, ale dla zobrazowania są po prostu po stokroć wyeksploatowane, ja też tak napisałam, chleba, potrzeba i od razu zresztą słusznie mi to wytknięto . To pisze się łatwo jest melodyjne poniekąd samo wpada, bo jest znane, ale po prostu oklepane, o coś takiego mi chodzi , że chodzimy wydeptanymi ścieżkami, co mimo trafnej myśli zuboża wiersz. Możesz się z tym nie zgadzać, masz prawo Pozdrawiam raz jeszcze Kredens
FaLcorN Opublikowano 5 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 @Stary_Kredens Myślę, że poeta jest w podręczniku bo pisze o czymś, ma coś do powiedzenia, chce coś przekazać. Nie chodzi o butelkę ale o jej zawartość. Gdybym się skupiał na butelce moje słowa nie miałyby mocy, byłyby butelką. Ja rozumiem czym jest poezja i jej clou. Odnoszę wrażenie, że Ty nie rozumiesz. Wrażenia są mylne. Pozdrawiam 1
Stary_Kredens Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 (edytowane) @FaLcorN wiesz nie oceniłam Ciebie, tylko pewne zabiegi poetyckie, a Ty mnie tak to słabe i właściwie po co? Odechciewa się dyskusji pod wierszami skoro zaraz ktoś dowala Kredens Edytowane 5 Października 2024 przez Stary_Kredens (wyświetl historię edycji)
FaLcorN Opublikowano 5 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 @Stary_Kredens Napisałem co myślę, tak mam w zwyczaju. Zawsze tak robię i w komentarzach i w wierszach. Napisałem również, że wrażenia są mylne. To Ty grillujesz moje rymy, a nie ja Twoje. Skupiasz się na butelce moich słów, a nie na tym co mam do powiedzenia. Możesz mnie ocenić, a ja Ciebie. Dlaczego jest to dla Ciebie takie straszne? Od najmłodszych lat jesteśmy oceniani. Dziecko po porodzie jest oceniane w skali od 1 do 10. To normalne, w takim żyjemy świecie.
Stary_Kredens Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 @FaLcorN dobrej nocy, miłych snów i w ogóle, wszystkiego dobrego Kredens
FaLcorN Opublikowano 5 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 @Stary_Kredens Dziękuję za komentarze pozdrawiam dobrej niedzieli! 1
viola arvensis Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @FaLcorN o ja .... jak mogłam tak cudny utwór przegapić Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
FaLcorN Opublikowano 22 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @viola arvensis Nieźle mnie zabujało i słowo na tej fali. Napisałem go na dzień dobry. Szkoda, że tej huśtawki już nie ma, bujała wysoko.
viola arvensis Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @FaLcorN pewnie szkoda, huśtawki są fajne, chyba, zwłaszcza jak na codzień trzeba twardo stąpać po ziemi. 1
Ewelina Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2024 @FaLcorN bardzo szczere wyznanie. Szczerość wymaga odwagi. @FaLcorN
FaLcorN Opublikowano 15 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2024 @Ewelina Mężczyzna musi być odważny i celowy - taki się podoba sobie i otoczeniu. Do zobaczenia w snach :-) 1
Rekomendowane odpowiedzi