Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Somalija ja od dziecka mam swoją krawcową, ja cały czas szyję, nie wiem co to sklep:) a torebki mi robi pani Bożenka od liceum :) mąż jej mówi, że ma cukrzycę, ale zawsze mi uszyje tak, żebym nie marudziła, zna mój gust, moje preferencje, nauczyła się przez tyle lat:) gdy mi się coś zniszczy, to szyję nowe, zawsze coś innego, trochę zmienia mi się styl:) szanuję ubrania i długo noszę :) a dzianiny mi robi koleżanka:) 

Opublikowano

@Somalijadobrze się w niej czuję, kolor stonowany:) ma zdejmowane ramiączka, takie drobiazgi :) jestem zachwycona, bo wyszła idealna. lato będzie jeszcze do września trwało, listopad, grudzień wyjadę sobie w ciepłe kraje, przyda się :)

@Somalija nie szastaj kasą:) tylko przemyślane zakupy :)

Opublikowano

Nie opowiadałam ci, ale gdy byłam na wakacjach w Dębinie nad morzem, to spędzałam czas z  takich, fajnych chłopakiem, który przyjechał tam solo, ale nie wiem czy miał żonę, nie dopytywałam się, ale spędzaliśmy wspólnie fajnie kolację, rozmawialiśmy, gdy się napotkaliśmy pomiędzy naszymi odpoczynkami. Jedliśmy codziennie kolację tylko we dwójkę. Był nakryty dla nas i słuchaliśmy muzyki, rozmawialiśmy i  śmialiśmy się. On mocno wysportowany, bo codziennie robił drugie tyle niż ja km. Mieliśmy wspólny balkon, obok pokoje, no ja bym dziewczyną z balkonu, bo tam łapałam net. Ciężko by mi było z facetem, nie dorównywałam bym mu kroku. Ja chodzę swoimi ścieżkami. Wyjazd mi dużo pokazał, że to nie takie proste są relacje z ludźmi. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nata_Kruk

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Do Natalki, powiedzmy we Wronkach, wpadał Gawron i klął (się), że zbłąkał. Po czym krakał, jak głupi sądząc, że tym Ją kupi, lecz Ta w Krakau ma Kruka, dwa Słąka...
    • (Lament pogodowy) Dziś w duszy zachmurzenie duże, z niewielkimi przejaśnieniami — ale tylko między siódmą a ósmą. Potem sporo łez, opady wspomnień, możliwe burze z wyrzutami sumienia. Ciśnienie poczucia winy wysokie, utrzyma się do jedenastej. Około południa przebłysk słońca i coś się wydarzy — może to być wiersz Szymborskiej, Pyza* z głodu głośno szczeknie, albo Icek** zawiśnie na firance. Po południu temperatura nieco wzrośnie, lecz ręce pozostaną zimne. Pod wieczór biomet niekorzystny — nie zaleca się o czymkolwiek myśleć. Najlepiej nalać sobie wina, zawinąć się w koc i — nie włączając wiadomości — usiąść… gdziekolwiek. Ostrzeżenie przed silnym wiatrem w kierunku wspomnień. Mogą nastąpić lokalne zamglenia powodowane nostalgią. Późnym wieczorem, ze względu na podwyższone ciśnienie, nie wchodzić w dyskusje z lękami. Uwaga! Noc minie szybko jak sen, a jutro rano znowu to samo.   * Pyza — czarny pies rasy blablador. ** Icek — czarny kot, bez rasy, skrajnie wredny.
    • Usiądź ze mną przy ogniu i ogrzej się. W taki wieczór z gwiazdami samemu źle. Razem będzie nam cieplej.   Z szarym dymem ulecą gorsze dni. Tylko siądźmy przy ogniu ja i ty. Razem będzie nam cieplej.   Ale nie zapominaj drzew dorzucić w płomienie, żeby iskra nie zgasła, by nie została wspomnieniem, Rozpal ognisko.   Czasem niebo nam spadnie gwiazdami. Czasem deszcz nas obarczy kroplami. Razem będzie nam cieplej.   Gdy ognisko żarem się pali, nie będziemy niczego się bali. Razem będzie nam cieplej.   Ale nie zapominaj drzew dorzucić w płomienie, żeby iskra nie zgasła, by nie została wspomnieniem, Rozpal ognisko.
    • @lena2_ taka mi jeszcze myśl się nasunęła na wieczornym spacerze, że chyba każdy artysta lubi czasem coś podkolorować, jesli jest szaro-buro. Dlatego myślę, że @Alicja_Wysocka doskonale też skomentowała ten utwór. Bo skoro juz kolorować to tylko tworząc

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Alicja_WysockaBardzo dziękuję! Twoje komentarze są świetnie, nie wiem, jak to robisz, ale zawsze trafiasz w moje odczucia i przesłanie. Zgadzam się, że wolność to nie tylko przywilej, to również ogromna odpowiedzialność. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...