M_arianne Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 (edytowane) Cień człowieka nigdy nie opuści; podąża za nim przez całe życie, i razem z nim znika. Edytowane 18 Lipca 2024 przez M_arianna_ (wyświetl historię edycji) 4
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2024 Człowiek, który nie ma cienia - nie ma duszy... Łukasz Jasiński
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2024 bywa że chodzi i sam cień chociaż człowieka dawno nie ma materialista ma dylemat? 2
M_arianne Opublikowano 19 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2024 (edytowane) @Łukasz Jasiński Dusza nie rzuca cienia ;) "Dusza ludzka jest nieśmiertelna" @Dagmara Gądek To nie banał; cień uporczywie trzyma się moich pięt. Nawet w tej chwili... kurczę, no. Edytowane 19 Lipca 2024 przez M_arianna_ (wyświetl historię edycji) 1
befana_di_campi Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2024 @M_arianna_ Mój cień jest kobietą odkryłam to na ścianie on się uśmiechał falistością linii i ptak bioder o zwiniętych skrzydłach na gałęzi uśmiechu śpiewał... (Halina Poświatowska) 1
Adaś Marek Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 @M_arianna_ Każda zmiana oświetlenia zmienia charakter naszego... cienia 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 @M_arianna_ Nie, ciało ludzkie na ziemi winne mieć cień, kiedyś nad morzem widziałem człowieka, który nie miał cienia, a potem się okazało, iż był opętany. Łukasz Jasiński 1
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 Marianno... treść, jak dla mnie, za bardzo przewidywalna... ale z cieniem, najlepsze jest to, że nigdy nie podstawia nogi.. ;) Serdecznie pozdrawiam. 1
Leszczym Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 @M_arianna_ Fajne, faktycznie cień też ma swój pogrzeb :)
Rekomendowane odpowiedzi