Ten utwór został doceniony przez użytkowników. poezja.tanczy Opublikowano 19 Czerwca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 Z cyklu: Inni wrzucają, my wyławiamy Lotnik bez skrzydeł Dziecko które wszystko ma I konsolę, na niej gra Hulajnogę elektryczną I historię tragikomiczną Chrzęst łamanych znów słodyczy Nikt na dziecko nie nakrzyczy Przecież dziecko wszystko może Choć w domu nic nie pomoże Ale takie jest kochane Przez rodziców rozpieszczane Kolonie i wyjazdy zagraniczne I te prezenty, chyba to dziedziczne Zegarek w cenie samochodu Zęby go bolą z nadmiaru lodów I pretensje tylko małego człowieczka Że się popatrzy, przecież to świeczka Nie wie po co i komu świecona O nim pamiętać trzeba, zrobiona Ale, żeby pamiętać o drugim Broni się dziecko w wywodzie długim Dopiero jak życie kiedyś pozna Dopiero jak los mu powie, nie można Twardo na tyłku wyląduje Ale póki co, zmiany nie przewiduje //Marcin z Frysztaka Piszę opowieści, dialogi i wiersze Wszystkie moje książki Za darmo Znajdziesz na stronie: wilusz.org 8
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 Jak widać po stylu: tekst jest stary... Łukasz Jasiński 1
iwonaroma Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 Nie pozwalamy dzieciom latać:( Przytwierdzamy je nadmiarem materialnych spraw, ciężkiej grawitacji... 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma to jak dziecinna beztroska. Choć ja takiej nie pamiętam, już w żłobku było twarde lądowanie. Kto trafił do niego w PRLu ten wie jaka tam była szkoła życia, a w przedszkolu jeszcze bardziej. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 @poezja.tanczy Skrzydła same nie urosną. Wybór lotnika i jego konstruktorów. Pozdr. 1
Leszczym Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 @poezja.tanczy ale z drugiej strony niech dzieci będą dziećmi, bo spokojnie że tak czy inaczej dorosłość każdego przygniecie... 1
Nata_Kruk Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 @poezja.tanczy ... za podjęty temat, plusik. Niektóre wersy po cichutku proszą o "wyprostowanie rytmiki... np. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (...) Można by także zapisać.. broni się dziecko.. wywodem.. długim. Masz fajne pomysły, czyli dobrze obserwujesz... a to już dużo... :) Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 stosujesz moje ulubione rymy ale rytm wyrównaj To o czym piszesz to miłość małpia w literaturze spotkałem nieraz nikt nic od dziecka nie chce wymagać "oj jak podrośnie pojmie - cholera" lecz wyrastają jakieś bezmózgi chociaż wysoki psychika słaba jak nie rozumie posyła bluzgi ograniczony z nim nie pogadasz :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 23 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński Masz rację, tekst trochę już ma, ale jest nadal aktualny @iwonaroma Dokładnie tak Niepotrzebnie wytwarzamy dodatkową grawitację @Rafael Marius Teraz dzieci mają inne doświadczenia Czy lepsze, nie wiem @Andrzej_Wojnowski Jednemu urosną, innemu nie Ale tak to chyba zawsze było @Leszczym Tak. Dzieci powinny pozostać dziećmi Nie chodzi mi o nic innego @Nata_Kruk Dziękuję za korektę i miłe słowo To zawsze mnie cieszy @Jacek_Suchowicz Warto jest gadać Z tymi którzy mają coś do powiedzenia :) Dzięki za uwagi @Andrzej P. Zajączkowski Dzięki wszystkim za czas i odbiór Pozdrawiam miło, M. 3
Rekomendowane odpowiedzi