Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tectosmith Opublikowano 19 Czerwca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 (edytowane) Ranisz, choć nie jesteś Różą. Zaciskam dłonie na twardej Tarninie. Cierpki ten smak owoców. Dzisiaj... Jutro, nie przeminie. Czy wiesz, jak smakują Gwoździe Wbite między między Kości śródręcza? Czy wiesz jak słodkie są owoce Wilczej jagody, dzikiego mlecza? Pachniesz cynamonem i miodem. Kusisz barwą pięknych tęczówek. A jednak nie widzisz, nie wiesz I chcieć nie chcesz, jak wiele, Jak wiele trzeba, żeby Cię wielbić, Żeby pocieszać w trudniejszej chwili. Ja już wybrałem i nie uciekam. Ty jednak wolisz milczeć i zanikać. Tęsknotę wypisujesz do innych. Chcesz pachnieć gorącym ogrodem. A ja Ci mówię, że róże nie bolą, Że kaleczą tylko trochę... mimochodem. Ranisz i nie widzisz krwistych plam. Ranisz i wcale Cię to nie przejmuje. Bo przecież ból nie dotyka Ciebie... A ja chciałem tylko kochać, jedynie Mierzyć wzrokiem Twoje dłonie I duszę wylaną na papier. Chciałem po prostu być Dla Ciebie i dla mnie. Podążam teraz bez ciebie. Wiersz powstał przy tym utworze: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 19 Czerwca 2024 przez Tectosmith (wyświetl historię edycji) 13
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 Ładnie Łukasz Jasiński 1
Tectosmith Opublikowano 19 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński Dziękuję. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Tectosmith Proszę bardzo Łukasz Jasiński 1
A-typowa-b Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Tectosmith poruszający wiersz. Dobrze się czytało, chwilami zaskakujący w swojej treści. Pozdrawiam Piotrze. 2
violetta Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 Po co ci taka dziewczyn, jak się nie interesuje tobą i nic dla ciebie nie robi:)
Tectosmith Opublikowano 19 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @A-typowa-b Bardzo Ci dziękuję. Nie wiem czy zamieszanie było celowe. Jakoś tak się napisało. Pozdrawiam ciepło.
Tectosmith Opublikowano 19 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie po nic. Smuci jednak, że peel nie jest wystarczająco interesujący. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie. 1
violetta Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Tectosmith ja to chcę ślubu normalnego :)
Anna Maledon Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Tectosmith no właśnie, nie zawsze się pisze o sobie wiersze, też takie mam.
Tectosmith Opublikowano 19 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja nie chcę ani normalnego, ani nie normalnego :-) 1
violetta Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Tectosmith to nie będziesz interesujący dla kobiet :)
Tectosmith Opublikowano 19 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ci i pozdrawiam.
Anna Maledon Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Tectosmith dobrze, że o tym wspomniałeś, bo nie każdy pamięta, że podmiot liryczny "ja" to niekonieczne znaczy, że to sam poeta o sobie pisze.
Amber Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Tectosmith Świetnie określiłeś emocjonalny roller – coaster Pela. Odnośnie do komentarza Dagmary, można zajmować się różami z racji ogrodnika i tedy gorący ogród róż jest uzasadniony. Metafora o gorącym ogrodzie przemawia do mnie. Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tectosmith Opublikowano 20 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obrazy może i tradycyjne, ale właściwe. Nie znam specyfiki róży opisanej przez Bożenę. Róże to po prostu kwiaty i wcale nie uciekają od swojego towarzystwa. Przecież są różane ogrody :-) Cieszy mnie Twoja interpretacja. Dziękuję i pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 20 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W tym przypadku jednak to wiersz dotyczący autora :-) Pozdrawiam. Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam serdecznie. @Waldemar_Talar_Talar @Monia @Andrzej P. Zajączkowski @MIROSŁAW C. Dziękuję Wam i pozdrawiam. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 Witaj - fajne pisanie - Pzdr. 1
Tectosmith Opublikowano 20 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję Ci bardzo. Pozdrawiam ponownie.
Tectosmith Opublikowano 20 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 @Leszczym Dziękuję i pozdrawiam. Przy okazji przepraszam, że ostatnio nic nie czytam. 1
Rekomendowane odpowiedzi