Kwiatuszek Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2024 Pająka dawno nie ma, choć nici wiszą srebrne. Był tu, lecz umarł biedak, jego pamięci - przędza. Nie ma go już z pół roku, wspomnienia powracają, jak straszył koślawością w pięknym, słonecznym maju. Dawno biedaka nie ma, a w oknie srebrna nędza, firankę naśladuje. Natrętna myśl zwycięża. A może jeszcze wróci, zamieszka na swej przędzy? Wystawi chudą nóżkę, wyszczerzy swoje zęby? Gdy nagle wietrzyk zawył i zerwał srebrną nić. Nie wróci tu już biedak! Zachciało mi się żyć! 7
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2024 Ładnie Łukasz Jasiński 1
[email protected] Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2024 @Kwiatuszek Moja wnuczka, spontanicznie brzydzi się pajęczyny, zaraz mnie woła i wrzeszczy - popatrz dziadku znowu to mamidło. A ja ją nawlekam na rękę... a pająk zapewne idzie w inne miejsce lub ginie z pajęczyną. Pozdrawiam Kwiatuszku, nie można się zawieść Twoimi wierszami. 1
poezja.tanczy Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2024 @Kwiatuszek Bo na powroty, dalsze doznania Suma tej cnoty, i okazania Ujęłaś mnie tą opowieścią :) Pięknie! Pozdrawiam miło, M. 1
Tectosmith Opublikowano 6 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2024 @Kwiatuszek Generalnie z pająkami trzymam sztamę i omijam ich pajęczyny. Jeden jednak zapuścił się za daleko i obawiam się, że skończy w odkurzaczu przy najbliższym sprzątaniu. Postaram się jednak go oszczędzić. Bardzo ładny wiersz. Pozdrawiam ciepło :-) 1
Kwiatuszek Opublikowano 24 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński Cieszy mnie, że się podoba:-) Spóźnione podziękowania i pozdrowienia! @[email protected] Bardzo mi miło czytając takie komentarze. Człowiekowi robi się tak " ciepło" :-) Dziękuję serdecznie i pozdrawiam!
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 @Kwiatuszek Nie, nie spóźnione... Nic ciekawego nie mogę znaleźć... Łukasz Jasiński 1
Kwiatuszek Opublikowano 25 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński Czasem wydaje się, że minęły dwa dni, a tu już miesiąc kolejny...
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 @Kwiatuszek Bo jestem Alfą lub Omegą, nigdy: Betą, zresztą - system też tak działa - wszystko robi z opóźnieniem, więc: gdzie mam się spieszyć? Łukasz Jasiński 1
Kwiatuszek Opublikowano 25 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński Piękne słowa. @Tectosmith Miły komentarz od stałego czytelnika;-) Pozdrawiam Cię serdecznie i pozdrawiam! 1
Rekomendowane odpowiedzi