Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poetycko staram się zasnąć
wśród lirycznych dwuwersów
przygotowuję sobie
posłanie

choć wieczór bardzo wczesny
zauroczona rymem
delikatnie maluję
papier sennością

zanim dzień mój
przejdzie w najpiękniejszą
metaforę
jeszcze raz
pocałuj
zacałuj

nim zasnę poetycko

Opublikowano

dziękuję bardzo za wizytę :)

espeno - cieszę się, że trafiłam w twój gust

samo zło - cóż, będę się starała następnym razem "napisać coś lepiej" :)

pozdrawiam wieczorowo
Kalina

Opublikowano

Zasypiać tak... marzenie ;-) Wiersz rzeczywiście od pierwszej do ostatnie zwrotki "zasypia" - jest coraz spokojniej, ciszej... Za to wielki plusik! Jedyne co mnie "denerwuje" to: "lirycznych dwuwersów" oraz "zasnę poetycko" >>>> trochę to brzmi jakoś takoś sztucznawo...
POZDRAWIAM!

Opublikowano

witam wszystkich :)
muszę powiedzieć, ze nie było mnie przez dwa dni na forum. dzisiaj zaglądam i oczom nie wierzę ;))

Saro : skoro potrafię sprawić, iż się uśmiechniesz, to czuję się spełniona ;)

Agnes : już poprawiam :) bardzo się cieszę, ze Ci się podoba :)

Izo : ach... po takich słowach nie będę mogła w nocy spać ;))

Arku : ciepłe pozdrowienia przyjęte. wraz ze szczęściem, iż zdołałam wplasować się w twój gust ;))

Lucy : racja. śpiący człowiek jest idealnym obrazem niewinności i kryjącej się poezji. bardzo mi miło, iż ujrzałaś to w moim uwtorze

Michale : taki własnie miałam zamysł... miło, iż zdołałeś go zauważyć ;) starałam sie uciec od sztuczności... poetyckim zaśnięciem w ostatnim wersie chciałam wprowadzić klamrę zamkniętą. :)

jeszcze raz wszystkim dziękuję za wizytę :))

Pozdrawiam
Kalina

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nata_Kruk Najmocniej działa tu dla mnie początek – „sunie powoli, lecz własnym rytmem”. Daje to konkretne tempo i klimat. Reszta układa się wtedy bardziej jak swobodne rozmarzenie niż opis z definicją. Pozdrawiam serdecznie. 
    • @Rafael Marius   Stwórca jest tak wspaniały, że brak słów żeby tę wspaniałość opisać.   ale myślę, że ma poczucie humoru :)   dzięki.      
    • @lena2_   to manifestem artystycznej uczciwości.   to ultimatum, w którym Lena  przedkłada autentyczność słowa nad sam akt tworzenia.   gotowa na rozstanie z poezją, jeśli ta utraci swoje "serce".     szlachetne to i piękne :)    
    • Znowu to samo. Tyle klatek… Miasto. Twarze. Światła. Maski.   O co chodzi? Co tu się wyprawia…?!   Dodaj, Panie, filtru! Tu obetnij! A tu? I tu - troszkę koloru!   I więcej śmiechu... Jeszcze więcej...   I co?   Wszyscy grają. Wszyscy. Nawet ci samotni - grają. Sprzedają.   Sprzedają siebie - powłoki, powidoki, błyskotki…   „Dodaj, Panie, filtru! Tu obetnij! A tu! I tu! Troszkę koloru! Więcej śmiechu. Jeszcze więcej!”   I co?   I gówno. To nie prawda. Fasada.   O, ślepi! Wy wszyscy… ślepi!   A ona…? Ona nie gra. Nie umie. Tam nie ma filtru. Jest jak pęknięcie w horyzoncie.   Bad pixel.   …Ona mnie spali… Nie. Tak! Spali mnie...  
    • @Annna2   wiersz Twój to wezwanie do refleksji nad siłą miłości i kruchej, lecz niezłomnej godności człowieka.   w sposób lapidarny i intensywny mierzysz się z fundamentalnym pytaniem : jakie jest źródło i siła dobra w świecie pełnym zła ?     i odpowiadasz - prawdziwa siła moralna wypływa z aktu wolności i wyboru dobra, nawet za cenę kruchości i cierpienia.   zło, mimo że jest realnym wyborem, nie jest ostateczne.   nadzieja odradza się w bezinteresownej miłości i gotowości do ofiary, czego symbolicznym przykładem jest życie i śmierć ks. Jerzego Popiełuszki.   a ja od siebie : Boże, nigdy tym bandytom nie wybacz !!!!     Aniu. Ty jesteś Człowiek Virtus.    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...