hyzwar Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Chciałbym przeprosić, bo zapomniałem Zapytać słońce: dla kogo świecisz? Bardzo mi przykro, nie wiem jakim cudem Poznałem odpowiedź, której nie dostałem… Byłbym zapomniał – chciałbym sam siebie Nieśmiało o przebaczenie błagać Za to, że muszę przed samym sobą Cudze, wyśnione wyjaśnienia składać I jeszcze, a co tam, najwyżej stracę! Chciałbym na kolanach, błagalnym tonem Wyrecytować fałszywą przysięgę: Już nigdy w morzu iluzji nie utonę! Jest taka zasada, w kamieniu wyryta Kocha – nie musisz, nie kocha – nie możesz Puenta: nieistotne, nic nie trzeba robić Skoro tak, to po co miałbym pytać? Smutki nie znikają, kiedy zamknąć oczy Prawda po omacku jest tak samo naga Piękne marzenia, smutna grawitacja Jestem ptakiem? Nie – ja tylko spadam… 6
Łukasz Jasiński Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Bardzo ładnie... Łukasz Jasiński
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Witam - mi się podoba - Pzdr.
MIROSŁAW C. Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2024 @hyzwar To się czyta ! Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi