Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @iwonaroma No ja widzę

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Szczęście mieszka w garnku,  dobrej gospodyni, kiedy swoją łyżką coś z niczego czyni.   W zdrojowej fontannie, gdzie stos lśniących groszy, odwiedzają szczęście  zakochani w nocy.   Gdy zmęczony jedziesz  wpół do pierwszej metrem, a szczęście już czeka, gdzieś na drugim piętrze.   Wszędobylskie szczęście, mieszka w każdym kącie. Chcesz się z nim zobaczyć? Każdą chwilę doceń.      
    • @iwonaroma  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak jak ludzie poza kontekstem społecznym.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Reklama robi swoje, a korporacje chcą coraz więcej zysków kosztem ludzi, nie tylko kobiet, bo mężczyźni też używają przecież.     Taka smutna prawda.
    • w makijażu  krwawych zachodów słońca  wszystko co spadło z niebios    rozpacze i szczęścia w tej jednej jedynej pieśni  ze szlochami wślizgneło mi się do ust kilka kryształków soli    pociąg gwiżdże  a koń leży na polu pod barwistym wełniakiem wykolczykowanym przez minę przeciwpancerną    i wirujące płatki śniegu  z wiosennej chmury na przestrzał  niebieskim szlakiem by skończyć żywot  na pomarszczonych dłoniach    chlupocze mi w głowie ten obraz wpleciony  w piękno blond warkoczy na tle kwitnącej śliwy    ruszamy po torach do rajów odzyskanych    po co  i dla kogo                    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...