Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To zdaję się być dowolną interpretacją tematu haiku, bo haiku to na pewno nie jest. Jeśli znajdzie się ktoś taki kto Ci powie , że napisałaś właśnie haiku to mu nie wierz. To będzie Twój najgorszy wróg.
Z poważaniem.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym a ty do kogo się przymilasz?
    • @Berenika97     Bereniko, u Ciebie prawda nie jest odpowiedzią,  jest lustrem i oceanem zarazem.   zachwyca jasnoscią, ale prawdziwie porusza wtedy, gdy pokazujesz jej głębinę.   czytam Twój wiersz jak medytację nad czyms, co przekracza słowa, a jednak właśnie w słowach znajduje swój najczystszy kształt .   jest w tym coś platońskiego,  jakby prawda była cieniem idei , który tylko na chwilę pozwala się dotknąć, a potem znów wymyka się w głąb. bardzo porusza mnie to,   że nie próbujesz jej oswoić ani uproscić.   pozwalasz jej   być żywiołem.   pozwalasz jej być niebezpieczną. to wymaga odwagi  i literackiej, i ludzkiej .   w Twoim pisaniu jest jakaś szlachetna zgoda na to, że świat nie zawsze daje bezpieczny brzeg, czasem daje tylko horyzont. a przy tym jest w tym wierszu niezwykła czystosć spojrzenia.   taka, która nie krzyczy, nie moralizuje, tylko stoi spokojnie i patrzy.   czytam z podziwem, ale też z czułością dla Ciebie, bo w tych wersach jest nie tylko myśl, lecz także serce.   dziękuję Ci za tę głębię .   w odpowiedzi pod którymś  komentarzem napisałaś, że lubisz filozofię.   mam nadzieję, że jednego prostego filozofa również :)    
    • @Leszczym Mądrość jest nudna czasami dlatego poezja jej pomaga
    • @Leszczym  Serdecznie dziękuję! :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...