wierszyki Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2024 (edytowane) Dziękuję :) W moim miejscu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na dobry poranek Kilka liter o książkach (Jeśli ktoś ma ochotę, a przecież wcale nie musi) : o... malinowej... ojejku! liczę gniazda na niebie stegosaurus pi_ kruca fuks-haiki dział...człowieknielinearny księżyc na wietrze... suplement et cetera A.F. Edytowane 14 Czerwca 2024 przez agfka Przynudzanie (wyświetl historię edycji) 1
Dared Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2024 @et cetera Ojejku, tak popieprzone że misie podoba 1
wierszyki Opublikowano 28 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dared Dared, Dziękuję, zwłaszcza za misie :) /dodałam coś jeszcze o żabach/ Serdeczności Edytowane 29 Lutego 2024 przez et cetera ! (wyświetl historię edycji)
wierszyki Opublikowano 29 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2024 @Mateusz dzień dobry. Mam ogromną prośbę o przeniesienie do Hydeparku. Wydawało mi się, że tam to wstawiałam, do informacji o publikacjach. Wyszło nieco komicznie, może szkoda kasować. Pozdrawiam serdecznie.
jan_komułzykant Opublikowano 4 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2024 @agfka Cały czas czytam w wolnych chwilach. I na razie powoli z przyjemnością zgłębiam "Dział Świadczeń Rodzinnych. Człowiek nielinearny." Powoli, bo tu często trzeba się zatrzymać, czasem zawrócić, żeby w 'kostkę brukową' się wcielić, a potem 'balustradą' ku 'ziółkom' popędzić. :) To jest "Dział", tak myślę, dla koneserów i sympatyków poezji niezwykłej. Przez Hanami do Haiku, drogą wierszami wysianą. A te do przemyśleń, ale i wzbudzające uśmiech sympatii. To, co najbardziej mi się podoba, to dość szczególna umiejętność obserwacji ludzi, otoczenia i rzeczywistości. Szczerze polecam dzieła <Pi>, <et cetry> i <agfki> w jednej osobie, czyli Pani Agaty Furczyk. Brawo i Serdecznie Gratuluję Jest jeszcze druga książka "Księżyc na wietrze, Gonimy w chmurach Wśród nocnej ciszy", której jeszcze nie zdążyłem przejrzeć. Ma więcej stron, to i smakowania będzie też co niemiara, więc na pewno jeszcze TU zajrzę. @agfka Bardzo dziękuję za lekturę i serdecznie pozdrawiam. jan_ko 1
wierszyki Opublikowano 5 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2024 (edytowane) Ojejciu, dziękuję :-)) Chyba najmniej pewna byłam zawsze tej książeczki, żeby nikogo nie urazić przy okazji, bo tam sprawy nieraz delikatne jak porcelana. Wydrukuję sobie, bo to może raz w życiu coś takiego. Wszystkiego dobrego :-) może raz w życiu sprawy nieraz delikatne dziękuję :)))))))))))))))))))) Niezalaminowana pani woźna ;-) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 5 Marca 2024 przez agfka :-) (wyświetl historię edycji)
dgghj Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2024 Książki to trupy mowy ;) Boję się czytaczy. Mowa musi być bezmyślną; Boję się myślaczy. Zamknięci w książkach jak w trumnach, powszechne zmartwychwstanie poprzez analfabetyzm wsteczny, bo drzewo poznania ma z systemem języka bardzo dużo wspólnego, tak wiem i czuję, pewnie nie jest to wielkie odkrycie zresztą. Mam nadzieję, że nie urażam... Pozdrrrrawiam takoż. 1
wierszyki Opublikowano 19 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tekst w internecie jest żywy, w książce martwy. Szczerze żałuję, że skasowałam stąd swoje teksty, komentarze, różne zapisane wersje, własne dopowiedzenia. Ale pewne wydarzenia w życiu tak mnie poprowadziły. Z książek nic nie ma, nikt ich nie chce. Ale w ten sposób rodzi się jakaś opowieść. Pozdrawiam i dziękuję Olgierd :-) 1
dgghj Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2024 @agfka A to podobnie ja 5 lat pisania i zdjęć skasowałem pewnego dnia... Nikt ich nie chce – to prawda, nie ceni się idei, a to one domagają się czytelników, nie autorzy. Bardzo mi miło :)
wierszyki Opublikowano 19 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z wrażenia chyba zapomniałam zaznaczyć, żeby się gdzieś przypadkiem nie zgubiło. Dziękuję :-) No z wyjątkiem Janka oczywiście, nikt ;-) No może jeszcze kilka osób. Dziękuję Olgerd! 1
Rekomendowane odpowiedzi