Natuskaa Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2024 (edytowane) A więc nogi stołowe – baczność! Będziemy tworzyć atmosferę. Nie krzywić się tu, nie zginać, każde kolano wyciągnąć, dla dobra i ku sukcesowi. Hebluj się, kto potrzebuje! Bo jak tu stuknę, jak puknę - - to każdy sęk mi popuści i wosk się ze świecy wyleje i kurczak pójdzie jak nic w wędrówce pośmiertnej, rożen swój zareklamować. A tego nie zdzierży sytuacja, tego nie można tolerować. Co ma na stałe pozostać - - to utrzymać trzeba i basta. Taka jest nasza tutaj rola, taką nasza - kiedy siadają. Kwiatek przytrzymać biały, albo czerwony w pionie, w wazoniku, w wodzie... bez sęków, bez marudzenia i że tak powiem bez śpiewu. Nie nam tu czas zaskrzypieć. Niech sam wiatr coś zanuci. Edytowane 21 Lutego 2024 przez Natuskaa (wyświetl historię edycji) 6
poezja.tanczy Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 @Natuskaa Śpiewać wiatr, tak zostanie A wiatr ma zawsze inne zdanie Przyjemny wiersz do poczytania i pomyślenia Pozdrawiam miło, M. 1
Corleone 11 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 (edytowane) @Natuskaa Pomysłowy wiersz stołowy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . "Wmyśliłaś się" weń bardzo udanie. Dwie uwagi. Popraw "krzywic" ("krzywić") i "rożno" na "rożen" - ponieważ, wbrew pozorom, poprawną jest wyłącznie ta druga forma. Serdeczne pozdrowienia. Edytowane 21 Lutego 2024 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji) 1
kwintesencja Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 @Natuskaa świetny koncept i ciekawa perspektywa :) 1
Natuskaa Opublikowano 21 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za wiatrem czasami ciężko jest nadążyć :) Cieszy mnie, że wiersz Ciebie zatrzymał. Dziękuję i pozdrawiam. Jeden wierszyk, kilka pozycji niżej mnie tak poniósł :) Błędy już poprawiam. Dziękuję za wskazanie, szczególnie tego "ć". Oduczyłam się nawet próbować pisać "ć" na komputerze, którego używam do zapisywania (tego, co uznam za istotne). Słownik nie podkreślił mi błędu, bo język polski zna słowo "krzywic". Również pozdrawiam :) Dziękuję za ten "budujący" komentarz :) Pozdrawiam. 2
Corleone 11 Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2024 @Natuskaa Dzięki za poprawienie i odpowiedź Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Co prawda, w słowniku języka polskiego nie znalazłem wyrazu "krzywic", ale odgaduję, że jest to synonim terminu "krzywy" - por. Szczerbiec czy pijanica. Serdeczne pozdrowienia. 1
Natuskaa Opublikowano 23 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest jeszcze taka choroba jak "krzywica" (niedobór witaminy d), a w liczbie mnogiej w dopełniaczu, to może i "krzywic" się wyłonić :) Dzięki raz jeszcze i miłego wieczoru życzę. 1
Corleone 11 Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2024 (edytowane) @Natuskaa Wtedy tak - >> (...) może (...) "krzywic" się wyłonić << . Nawet na pewno. Dzięki Ci za "gramatyczną" odpowiedź. Pozdrawiam wieczornie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Edytowane 24 Lutego 2024 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2024 Ojej, oczy bolą od pogrubienia... Łukasz Jasiński
Natuskaa Opublikowano 2 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serio? Hmm... pomyślę nad tym. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi