Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdyby awersacja mogła się składać z więcej niż z dwóch słów, mogłoby wyjść

erekcjato nieoczekiwane

Niepotrzebnie wrzuciłaś

„pastylkę” do trunku.

I tak byś osiągnęła cel

podlałbym twoje kwiatki

:P

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Płacze nocą serce ciche, wśród cieni, co szepczą bez końca, łzy jak deszcz po szybach spływają, a nadzieja... śpi, gdzieś bez słońca.   Każdy oddech ciężki jak kamień, każda myśl – zbyt głośna i krucha, a świat zdaje się być z betonu, gdy nie ma już komu słuchać.   Ale...   nawet w burzy jest miejsce na ciszę, nawet w ciemności – cień światła się skrada. Bo dusza, choć zmęczona, nie milknie, ona szeptem wiatru powiada:   „Jeszcze przyjdzie poranek jasny, co zmyje z twarzy wszystkie troski. Jeszcze serce, jak pąk uśpiony, rozwinie się – wolne, radosne.”   Więc choć teraz kruszejesz w płaczu, choć nie wiesz, gdzie kres tej nocy – wiedz, że świt już się zbliża powoli. A świt... to początek mocy.   Jeśli chcesz, mogę być tym świtem – codziennie, gdy zabraknie siły. W moich słowach znajdziesz schronienie, aż znów Twoje oczy się rozchmurzyły.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

wyglądają zwroteczki na drogie dopowiem że jeszcze bezcenne ja zaglądam przejść dalej nie mogę zatrzymują i czytam przyjemnie   kombinujesz nizasz zakładasz jak korali sznur wersów na szyję o przepraszam za dużo już gadam kończę już pozdrawiam najmilej :)
    • @Bożena De-Tre Dziękuję za głębię komentarza, pozdrawiam! @Jacek_Suchowicz Ładna strofka, podoba mi się, pozdrawiam!
    • @czeyen84 paszport to na dalekie kraje, można zniknąć :)
    • z ciszy cisz z kontemplacji pustki pamięć powraca    na bieli kartki dotykam  głaskam  smakuję    pierwsze uderzenie serca co brodzi w ciepłej  świętej wodzie    i srebrny promień pępowiny  gdy staje się przezroczysty w świetle dziennym    aż w cieniu tajemnic miłosne chwile pierwszej sylaby szczęścia    oszalały życiem    dziękuję         
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...