MIROSŁAW C. Opublikowano 9 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 zuchwałe odgłosy burzy w obłokach błota czerwieni jest najwięcej przenikniętej senną nierealnością jestem już martwy głosy ludzi zamieszkałych pod ziemią penetrują moją głowę jak krucze szpony na Krakowskim Przedmieściu w odświętnym huku megafonów przekazujecie sobie znak chaosu jaki to błogi moment kiedy anielskie śpiewają chóry co odpędza i unicestwia koszmary a szeleszczący szept wiatru wznosi mnie na poziom rzeczy niewidzialnych 4
jan_komułzykant Opublikowano 9 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 @MIROSŁAW C. sceny trochę jak z filmu "Sanatorium pod klepsydrą", fajny klimat i grozy trochę, ale najbardziej zainteresował mnie "znak chaosu", bo to ciekawy element w wierszu. Nie można pozostawać w tyle, może za chwilę będziemy się nim witać? ;) Pozdrawiam. PS Wcisnąć między wersy nie zawsze się da wszystko :) 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 9 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To wojna polsko-polska której końca nie widać... Pozdrawiam. 1
poezja.tanczy Opublikowano 10 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2024 @MIROSŁAW C. Niewidzialne, nie znaczy że nie ma Nierealne, to znaczy że ściema A wiersz na poziomie Gratuluję, M.
MIROSŁAW C. Opublikowano 10 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2024 @poezja.tanczy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda, tylko czasami pięć zmysłów to za mało, żeby coś dostrzec. Dziękuję za ślad. 1
Rekomendowane odpowiedzi