Ten utwór został doceniony przez użytkowników. orenz Opublikowano 2 Lutego 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2024 Promień słońca na twarzy Rozświetla mi oczy pod kolor nieba Nadejdą: wiosna i moje piegi Znów będę mogła sobie pomarzyć Twarz znajoma na dworcu Przebija się w wielkim tłumie Tak jak pierwszy kwiat wiosenny W zielonym, słonecznym marcu Otwarte okno zostawię na noc Świeże powietrze wpuszczę do środka Ciepłe wieczory i dnia początki Śpiew ptaków mnie będzie budził co rano Cisza przestanie być taka głośna Razem z wiosny rychłym przybyciem Ziemia do życia powróci na nowo I ta samotność stanie się znośna Wszystko zakwitnie nim spojrzę na to I moje serce, jak mi go żal Jednak na szczęście to szybko minie Bo tuż po wiośnie nadejdzie lato... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 9
duszka Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2024 @orenz Promień słońca budzi nadzieję, a myśli przywołujące znajome obrazy wiosny próbuja ją wzmocnić... A jednak uczucia w wierszu odbieram jako jeszcze stłumione, może dlatego, że wiara w samotność jest zbyt mocna, mocniejsza od tej nadziei... Smutny i zrazem piękny wiersz. Pozdrawiam :) 2
orenz Opublikowano 3 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2024 @duszka dziękuje najmocniej, cieszę się że się spodobał, również pozdrawiam <3 1
poezja.tanczy Opublikowano 4 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2024 @orenz Fajnie, Znaczy się, że lubię Takie pisanie :) Pozdrawiam, M. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2024 Ładnie Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi