Poezja to życie Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2024 Myśl uśpiona A poezja natchniona Prowadzi mnie Tam gdzie pieniądze I chociaż jestem szczęśliwy To wciąż błądzę Szukając sensu istnienia (Wczoraj byłaś a dzisiaj cię nie ma) 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dragaz ... tak sobie poczytałam. Ukośniki, moim zdaniem, można by wyciąć, szczególnie - gdzie pieniądze. To drugie słowo, psuje odbiór, a w treści, że poezja natchniona, po co do tego 'kasa' (?). Pozdrawiam.
Poezja to życie Opublikowano 30 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 @Nata_Kruk Tak napisałem że by do rymu było. Można to też interpretować jako znanego i bogatego poetę, który pisze wiersze tylko dla mamony udając że jest szczęśliwy a tak naprawdę w środku jest słaby i zagubiony. Pozdrawiam również
Nata_Kruk Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 Ok.. dzięki za odzew... :) wiem, że chciałeś do rymu, ale.. zostawiłam dwa grosiki ode mnie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No.. można, od razu pomyślałam, który poeta dorobił się bogactwa na wierszach. Ok. i hej.. 1
Rekomendowane odpowiedzi