Corleone 11 Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 (edytowane) Już nieważne to, że kocham, w niepamięci wspólne zdjęcia. Czyjś głos mówił, że tak będzie - czy pamiętasz? Nie odbierasz telefonów, nie tak ważna treść emajli... * Milość się w tęsknotę zmienia - jest niefajnie. Wciąż przed klęską pełna obaw, nie potrafisz mi zaufać. Brudną bielą błysnął koszmar... rankiem spytasz, czy posłucham. Odległość, której nie było, wsród fal tworzy trzech mórz głębia. Właśnie to stać się nie miało, nie pamiętasz? * Dla zasady zachowałem oryginalny zapis z tamtego czasu. 14 - 18.05.'12 Scotland Edytowane 25 Stycznia 2024 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji) 7
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @Corleone 11 Fajny.Ten wers „ czy pamiętasz”? powtórz w środku raz jeszcze! Serio bardzo mi się podoba wierzę w nr. 3!!!Trójki numerologcze są też ciekawe….tak poza wierszem już.Nostalgiczy , uporządkowany bez żalu.. 2
Nata_Kruk Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wersy z treści.. czy pamiętasz ... nie pamiętasz.. dobrze obrazują tytuł.. (nie)pamięć... lub odwrotnie. Przychylam się do propozycji Bożeny, na powtórkę.. czy pamiętasz.. wiem, zachowałeś oryginał z kiedyś... Odbiór całości, ogólnie dobry... jedno maleńkie ale, na wers.. jest niefajnie.. Pozdrawiam. (sorry - kursywa) 2
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @Nata_Kruk Nata rzadko kobiety przychylają się do moich próśb-:)Serio!Dzięki …nie powiem „ Jesteś Wielka” bo to takie nowoczesnie oklepane….ale jesteś DUŻA Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .Dzięki za mój uśmiech-:)dziś….
Nata_Kruk Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... no.. zgadłaś, ale nie zdradzę, w którą stronę... :) Miło mi, że wywołałam uśmiech, to zawsze cieszy. Dziękuję. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @Nata_Kruk Zawsze na rozdrożu-:)Zgadłam?Generalizuje tu generalnie-:)Dobrej nocy z podpowiedzią-:) 2
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre Tak myślałam…2plus 2 nie zawsze 4-:)Teraz już serio dobranoc-:) 2
Corleone 11 Opublikowano 26 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2024 Sisy89, dziękuję Ci bardzo za odwiedziny i uznanie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia. Leszczym, miło mi było gościć Cię poetycko . Dzięki wielkie za uznanie, pozdrawiam Cię serdecznie. @Bożena De-Tre Tak: z perspektywy, zatem ze spokojem. I już z pewnym dystansem . Dzięki wielkie za czytanie i podsunięty pomysł, Bożeno - miło mi . Wybacz jednak, rozczaruję Cię odmową - bo powyższy wiersz, z racji parzystej liczby zwrotek, nie ma środka (w znaczeniu środkowej cząstki). Pytania, zadane w pierwszej i ostatniej strofie stanowią - co na pewno zauważyłaś - swoistą klamrę, zamykającą "niepowtórzenia" z drugiej i trzeciej. Nadto z zasady nie zmieniam zamkniętych już przez czas utworów. Serdeczne pozdrowienia . @Nata_Kruk Dzięki Ci wielce za wizytę, uważne czytanie z komentarzem i za uznanie dla wiersza . Wiem: "jest niefajnie" to kolokwializm, wtedy jednak był to najlepszy ze słowo-pomysłów na umieszczenie w tym właśnie miejscu wiersza. Pozdrawiam Cię serdecznie. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 26 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2024 @Corleone 11 Tak ,wiersz stanowi kompozycję zamkniętą a klamra tylko to potwierdza i w zwiazku z tym jest „ poprawnie dobry .Chciałam żeby był” lżejszą nadzieją” i stąd uwaga.Wiesz co ? Klamra z nadzieją to dopiero „ środek upiększający „ mógły być…i pamiętaj proszę że nie czytam z uwagą a „ dla ucha? serca? i może do takiego adresata też trafia Twój utwór.Pozdrawiam… 1
Corleone 11 Opublikowano 26 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre Bożeno Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - miło mi, że czytasz >>(...)"dla ucha (...)" i dla "(...) serca (...)". Dzięki Ci wielce za odpowiedź. Serdeczne pozdrowienia . 2
Corleone 11 Opublikowano 22 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 Dzięki wielkie, Wiesławie. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . 1
Bożena De-Tre Opublikowano 21 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2024 @Corleone 11 Strata Twoja Przyjacielu ale szacunek za rzeczową odmowę o tak-:)Ps też bym się nie zgodziła ..to była lekka prowokacja-:)nooo nie do końca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .Dziękuję z uśmiechem 1
Corleone 11 Opublikowano 3 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2024 @Bożena De-Tre Dzięki Ci za prowokację Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . I oczywiście za odpowiedź . Pozdrawiam Cię serdecznie.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2024 Tak też można... Łukasz Jasiński 1
Bożena De-Tre Opublikowano 24 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński Łukaszu a Ty jesteś wciąż dla mnie miłą zagadką….dobry Świąt bez Świąt gdybyś zaprzeczyć próbował…pamiętaj że to piękny czas bez oczekiwań.Czekamy a czy przyjdzie to nie wiem ale……ale jak przyjdzie co zrobię?? @Bożena De-Tre Wszystkim dla których słowo przestało już być zabawą … a jest jeszcze lękiem ,że może to komuś służy i czy „ przystoi aż tak”……z podziękowaniem za troskę o wspólne Podwórko…choć wciąż szukamy jego kształtu…od Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wesołych Świątżyczę. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2024 @Bożena De-Tre Jestem Wielką Tajemnicą, a jak umrę, to: śmiercią tragiczną i ktoś moją głowę położy na własnych kolanach i będzie niesamowicie płakał - łzy będą zaraźliwe... Zrobi się bardzo ciemno, zagrzmi i nagle na niebie pojawi się promienista gwiazda... Dziękuję za życzenia... Łukasz Jasiński 1
Bożena De-Tre Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński Wierzę nie wierząc .....zatem niech Ci się spełnią marzenia. @Bożena De-Tre Tylko żeby nie już i żeby nie bolało....z Nowym Rokiem ''odkrycia piór nieodkrytych''...niech Ci się wiedzie Łukaszu. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2024 (edytowane) @Bożena De-Tre Jako zimny logik nie mam żadnych marzeń, bo: one są złudzeniami, a opisałem pani sen, drugi sen opisałem gdzie indziej - musi pani sama znaleźć, wystarczy wejść na mój profil i na "aktywność", teraz: oglądam filmy z polskimi napisami na Netflixie, po Nowym Roku będę sprzątał mieszkanie i dopiero na samym na końcu wezmę się sam za siebie - golenie i kąpiel, zasłużyłem na odpoczynek, dodam: ludzie którzy nie mają snów - są chorzy psychicznie lub ofiarami nadprogowej psychomanipulacji. Łukasz Jasiński Edytowane 28 Grudnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Bożena De-Tre Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński Nic nie muszę. ..ale może odszukam.Sen był piękny jak z obrazu...Judyta z głową Holofernesa ...z tyłu mej głowy przebiegła myśl... lubię ten motyw.... 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2024 @Bożena De-Tre To był wojskowy sen i pełen humoru... Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi