Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kasia Dominik Opublikowano 1 Stycznia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 W szczelinach serca rodzi się nadzieja, że jeśli człowiek pozna smak miłości, doceni słońce, które rozpromienia morza błękitność i dobro rozwiośni. Przeto sól ziemi bywa gorzką prawdą, matką i ojcem potężnych żywiołów – wody i ognia, które drogę znajdą do źródła życia na granicy światów. Ileż mądrości jest w tych prostych słowach, które onegdaj głosił Pitagoras, ten tylko pojmie, kto umie dochować sekretu duszy i w siebie się wsłuchać. Albowiem karma sprzyja zawżdy temu, któż najczystszą cnotę przysposobi. Zaś Ojciec z nieba łask ześle pospołu, jeśli w spojrzeniu nie ma stęchłej soli. Kasia Dominik 12
violetta Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Jestem za tym, żeby nie żałować nigdy pięknych chwil:)
Rolek Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ładne! Pozdrawiam w N.R.
Monia Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Kasia Dominik Cierpienie,które rodzi się w wyniku utraty radości z życia,ale i nie tylko.Nutka optymizmu też jak najbardziej została zachowana.Ciekawy wiersz muszę przyznać pozdrawiam serdecznie ;)
Moona Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Jest nieźle. Niektóre słowa jak /Przeto ,onegdaj, pospołu/ nie do końca mi pasują ;) Wyłamy w rymach zamierzone? Pozdrawiam :)
Kasia Dominik Opublikowano 9 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2024 Bardzo serdecznie dziękuję za każde słowo, dzięki waszym radom mogę poprawić, skorygować i nauczyć się dobrze pisać. To dla mnie cenne.
Rekomendowane odpowiedzi