Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Corleone 11 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 wykrzywiona bólem pomarszczona twarz starego mężczyzny wlaśnie zmarła mu żona, po wielu latach małżeństwa po raz pierwszy w życiu zwyczajnie nie wie, co powinien zrobić wychodzi na podwórze podzielić się z deszczem swą rozpaczą Warszawa, 08.04.2006 r. 8
Bożena De-Tre Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @Corleone 11 Dałabym jednak tytuł.”Wspomnienia których nie było?”Może przestaw zwrotki?Zacznij jak poetycki nekrolog.Właśnie zmarła mu żona…..Po wielu latach…i na końcu 2 pierwsze wersy jako podsumowanie obrazu bólu. @Bożena De-Tre Lubię obserwować i rozmawiać ze starszymi ludzmi..ktoś kiedyś powiedział że są” niewidoczni”….zgadzam się z tym.Dla ślepców TAK.Dobrego dnia..
Corleone 11 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre Ciekawą zdaje mi się Twoja propozycja Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Zachęca do urzeczywistnienia już po pierwszym "poprzestawianiu". @Bożena De-Tre Niewidoczność starszych ludzi zależy od ich stanu zdrowia, sposobu myślenia i kultury danego kraju. Tu, w Niderlandach, wiele osób na emeryturze jest wciąż aktywnymi. Tak więc częściowo tylko zgadzam się z zacytowanym przez Ciebie zdaniem. A ślepotę można trojako rozumieć. Serdeczne pozdrowienia, życzę Ci dobrego popołudnia. Alicjo, dzięki Ci bardzo za odwiedziny i uznaniowe serduszko. Pozdrawiam Cię serdecznie . Tectosmith , Tobie również dziękuję. Pozytywnej energii. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @Corleone 11 Są świadomie niewidoczni.Patrz a nie popatrz-:)Słuchaj a nie posłuchaj-:)Nooo nie powiem myśl-:)a nie pomyśl Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Tectosmith Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @Corleone 11 Poruszyłeś bardzo ważny temat, ale dla mnie jakby zbyt powierzchownie. Przydałaby się jeszcze jedna zwrotka traktująca o zagubieniu mężczyzny. A może po prostu przesadzam? A tytuł by się przydał. Jest tak wiele wygwiazdkowanych wierszy, że może to zniechęcać do czytania. Pozdrawiam.
Bożena De-Tre Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @Tectosmith Tytuł podałeś między wersami swojej wypowiedzi Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Bożena De-Tre Wygwiazdkowamy męźczyzna.
Nata_Kruk Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba doskonale rozumiem tego starca. Słowo... powinien.. wydaje mi się zbyteczne. Pozdrawiam.
Corleone 11 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @et cetera Dziękuję Ci wielce za odwiedziny, czytanie i komentarz z propozycjami Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Tak wtedy pisałem i z reguły nie zmieniam "zamkniętych czasem" utworów. Ale tu zrobię wyjątek... Serdeczne pozdrowienia. @Tectosmith Dziękuję za kolejną wizytę i uwagi. Pozytywnej energii. @Nata_Kruk Nato, wielce Ci dziękuję za obecność przy wierszu oraz komentarz. Miło mi było Cię ugościć, pozdrawiam serdecznie . 1
Bożena De-Tre Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @Corleone 11 Gdyby tak „ deszczem swojej rozpaczy podzielić się” byłoby z większym dystansem do tematu.Smutno po przeczytaniu jednak..dzielenie w tym przedświątecznym czasie mile widziane Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pomyśl .
Rafael Marius Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @Corleone 11 Faktycznie to nieszczęśliwe zrządzenie losu. Lepiej, gdy mężczyźni pierwsi umierają.
Corleone 11 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2023 @Rafael Marius I tak dzieje się częściej. Dziękuję Ci bardzo za czytanie i komentarz oraz uznanie dla wiersza Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam Cię serdecznie. Moniu, wielkie dzięki. Miło, że zajrzałaś , cieszę się z Twojego uznania. Serdeczne pozdrowienia. 1
Corleone 11 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2023 Moi Drodzy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , alternatywna wersja powyższego wiersza z uwzględnieniem Waszych propozycji - na tyle, na ile zdało mi się to możliwym. "Wspomnienia, których nie było" po wielu latach małżeństwa meżczyznie zmarła żona pierwszy raz w życiu zwyczajnie nie wie, co zrobić wychodzi podzielić się z podwórzem deszczem swojej rozpaczy Voorhout, 13. Grudnia 2023 Co powiecie?
Rekomendowane odpowiedzi