Bożena De-Tre Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 Bezdomna w Raju. Tę mroźną noc pamiętam jakby sumienie bolało. Podeszła cicho, odeszła w milczeniu. Nie prosiła o nic. Te blade ręce, zniszczona twarz i ten tatuaż na dłoni: Kolorowy fragment Raju. ”Wąż który ogon uchwycić chce zagubił się w życia grze.” Węża wymazać z pamięci nie mogę (nie chcę). Za oknem siarczysty mróz. Tatuaż mam przed oczyma… Warstwy nakłada czas… Na której klatce schodowej do snu układają się? Wąż i bezdomna Pani - na której klatce i gdzie? Czy wiedzą, że zaraz Święta? Narodzi się Nowy Rok. Ewa i drzewo życia, i Wąż co w skupieniu trwa. Jedna, druga pomyłka zabije życia smak…? 3
poezja.tanczy Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre Ciekawa tematyka Nawiązania biblijne na miejscu i ciekawe pytanie Czyli wszystko jak ma być, żeby skłonić do zastanowienia Pozdrawiam serdecznie :)
Bożena De-Tre Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @poezja.tanczy Dziękuję.Przeraża mnie to coraz bardziej widoczne ubóstwo….i lenistwo.Może dziwne zestawinie ,ale Raju przecież nie ma.Pozdrawiam serdecznie…czekając na odwilż bo na Godota nie ma co liczyć !!!widzę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre Ładnie o bezdomności. Bliski mi temat. Kiedyś im pomagałem w wolontariacie.
Bożena De-Tre Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Rafael Marius Napisałam bo wściekłam się.Są często na życzenie. Może to dzisiaj trochę rozczarowana po raz któryś..gdy „ ręce opadają” ..jestem!!Tak to trudny temat..bez kropki często. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 Nie nadążam czasem za wolną poezją, ale to moja wina, wiem :)
Rekomendowane odpowiedzi