Ten utwór został doceniony przez użytkowników. violetta Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 ciągle wymykający wiosną czekam na pąki a jesienią czy w koronach są pomarańcze teraz tęsknię za śnieżnymi gałązkami z wplecionym głogiem do całowania 8
Ewelina Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @violetta piękne to czekanie :) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @violetta Chciałabym więcej, znaczy dłużej, ale co tam. Małe też jest piękne :) 1
violetta Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Alicja_Wysocka bo to małe marzenie:) @Ewelina bardzo piękne i powolne:)
kwintesencja Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @violetta dobrze jest mieć na co czekać 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pora przyrządzić rozgrzewającą dereniówkę owoce już przemarzły a Twój wiersz gorący choinka blaskiem świecideł przytuli nastrój a Sylwester rozczuli Marzeniem Liszta 2
violetta Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Jacek_Suchowicz oj w tym roku obfita była dereniówka. Wciąż słucham, bo w głowie mam walc:)
Rafael Marius Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @violetta Piękne marzenia i niech się spełniają. 1
violetta Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Rafael Marius dziękuję, przesiedziałam dzień w domu :) 1
Rafael Marius Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak samo jak ja. 1
Tectosmith Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @violetta Malowniczo i tajemniczo. Pozdrawiam. 1
violetta Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Tectosmithtaki urok grudnia:) @Rafael Marius jutro wychodzę:) 1
Rafael Marius Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzeba do pracy.
violetta Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Rafael Marius praca mało stabilna, zawsze można nową znaleźć :)
Nata_Kruk Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Violetta... czytam treść poprzez pryzmat.. marzenia.. i ok. mogłoby zostać jak jest, ale... pomarudzę... Czasownik .. wymykający.. jw. aż prosi się, wg mnie (chyba, że mylę się), o... się... Szkoda, że nie dałaś... wymykająca (się), bo Autorka, to Kobietka..:) i dalej fajnie by wszystko pasowało. Zasugeruję wstawienie interpunkcji... szczególnie drugi wers byłby 'łatwiejszy' do czytania. Ostatni wers... bardzo mi się podoba.! Kombinowałam jeszcze.. wymykające (się) - tytułowe - marzenie.. ale wtedy trzeba by nanieść małą korektę.. i to nawet nie sugestia, po prostu głośno myślę. Pozdrawiam.
Rafael Marius Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak dla Ciebie nic trudnego. A dawniej ludzie w jednym miejscu całe życie pracowali. Znałem takich wielu.
violetta Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Rafael Marius mój brat pracuje w jednej firmie cały czas, no ja tak nie potrafię:) ja siedzę bliżej pieniędzy i widzę, że za mało kasy, mają problemy z płatnościami, a wcześniej zabierają dla siebie, to mnie nie nastraja pozytywnie, sygnał, że powinnam ewakuować się do lepszej, zwłaszcza, że mam szanse, bo się podobam, mam wiedzę. @Nata_Kruk wymykający jest do faceta, celowo usunęłam się, nie zawsze chcę tak gramatycznie stosować, u mnie się jest, ale ukryte. 1
Rafael Marius Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda księgowość zawsze jest najlepiej zorientowana, co w firmie piszczy.
violetta Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Rafael Marius no ja wszystko widzę, nie muszę rozmawiać o tym:) 1
violetta Opublikowano 5 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 @Rafael Marius sing sing sing, będę chyba pracowała w singapurskiej firmie, może już od grudnia:) tam będę musiała wcześniej pracę zaczynać, bo od 8, oni wcześniej zaczynają dzień, ale super, bo fajna firma, lepsze pieniądze i praca jak w zegarku:) 1
Rekomendowane odpowiedzi