tomass77 Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Położył się spokojnie Wódka w nim gra pieśń przedostatnią Na uszach ten powiew Życia Pełnego marzeń, których Nie sposób już było spełnić Wziął pierwszą tabletkę Dostał od przyjaciela Który ciśnienie miał sto pięćdziesiąt Na sto trzydzieści dziewięć Silna, myślał, bo przecież Krew musi porywać W zapomnienie .. Ciało owładnęła dziwna replika W rękach poczuł mrowienie Więc spada Sięgnął w panice po butelkę .. Stała obok Jak rozrzewnienie Jak nawrócenie Jak powrót do bycia .. Nie chciał już jeść Ani się odzywać Ani obcować Z tym pochodzeniem .. Zaczerpnął porządny łyk Zaświeciły gwiazdy Noc stanęła nagle Ze swym normalnym zwątpieniem .. Wziął drugą swobodnie Tę na serca kurczliwość Od tego samego kolegi Czekał co będzie Czy zgadnę, spotkam Odyna? Zemdliła go dziwna siła Nie mógł już w ręku Butelki utrzymać Marzył by umrzeć w tym domu O ile o nicości można marzyć Zamiast o spokoju w śmierci .. Chce wstać z łóżka Palce sine, ciążą ramiona Idź dalej jak zamierzałeś Ściąga trzy białe krążki Z ławy przy łóżku Nic nie jest ważne Oprócz zamiaru .. Pakuje ostatnią potrawę W swe usta Prawie pusta butelka jest tym Co widział ostanie.. Zapalił się monitor Mierzenie o jedenastej Pompuje powietrze w rękaw Pięćdziesiąt na trzydzieści Zapala czerwoną lampkę .. 6
error_erros Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @tomass77 Nie mam jak rozliczyć Cię z rzetelności, bo o śmierci Wojaczka nie wiedziałem nic, jedynie teraz, pod wpływem Twojego wiersza, przeczytałem pobieżnie coś tam w internecie. Ale wygląda przekonująco ;> Dramaturgia jest, trudno jej odmówić, ale w moim odczuciu ciągniesz to trochę za długo. Ze trzy razy, czytając, miałem wrażenie, że to już, czapa, koniec - a wiersz trwał dalej i dalej. Za długo, by utrzymać napięcie do końca na równym poziomie. Mimo to czytało się fajnie ;> Widzę, że lubisz poświęcać wiersze ikonom popkultury. Lubię to! Masz tego więcej? Po Van Halenie i Wojaczku nawet jestem ciekawy, o kim jeszcze mógłbym u Ciebie przeczytać ;> 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @tomass77 Bardzo dobrze to opisałeś. A człowieka szkoda. 1
kwintesencja Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @tomass77 wstrząsający opis, tragedia człowieka, czytałam w napięciu pozdrawiam :) 1
tomass77 Opublikowano 25 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2023 @error_erros Dzięki. Dziękuję. Piękny komentarz. Naprawdę. Trudno jest pociągnąć taką emocję. Musiała trwać jak śmierć, która jest głównym tematem. Serdecznie T. @kwintesencja Wstrząsający .. Tak miało być. Dziękuję za czytanie i przeżycie T. @Rafael Marius Dziękuję za czytanie i przetrwanie :) I komentarz. Pozdrawiam serdecznie T. 2
Rekomendowane odpowiedzi