Rafael Marius Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten konik był bardzo stabilny i nie można było z niego spaść. Ojciec zamontował mi do niego dzwonek i stał się w dziecinnej wyobraźni tramwajem. Ja jestem miejskie dziecko z centrum Warszawy, zatem ten pojazd był mi bliższy. Furmanki u nas nie jeździły. Tylko na Starówce były dorożki.
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Rafael Marius Ja jestem rodzajem „Powsinogi” która lubi się przemieszczać…nie lubię ograniczeń a dorożki tylko zaczarowane..jak u Gałczyńskiego..potem to nie to..Miłych wspomnień zatem-:)
Rafael Marius Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 ... lubię konie na biegunach, nie, żebym je ujeżdżała, ale zabawka fajna dla dzieci. Sympatyczna treść.... :)
Corleone 11 Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Bożena De-Tre Piszesz bardzo prosto... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdeczne pozdrowienia.
Bożena De-Tre Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 @Corleone 11 Generalnie te które wysyłam na Portal takie są….może się odważę szufladę otworzyć-:)Pozdrawiam i dziękuję za trafną ocenę.Pobieram lekcje u Mistrzów Portalowych…Ciebie też podglądam-:) 1
violetta Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 @Wiesław J.K. Tę piosenkę śpiewam nawet dzisiaj w pracy, weszła mi nutka i nie chce wyjść:) Boska jest:)
Corleone 11 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 @Bożena De-Tre Bożeno, dzięki wielkie za odpowiedź Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Zachęcam do otwarcia szuflady i zapraszam - w ramach podglądania - do lektury "Innego spojrzenia" - oprócz wierszy, oczywiście. Serdeczne pozdrowienia .
Bożena De-Tre Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 @Corleone 11 …już wiem” gdzie „biegnę-:)Dziękuję..tak szepnę niebawem coś więcej konkretnego-:)Dzięki serdeczne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Corleone 11 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 @Bożena De-Tre Biegnij więc i szepnij, gdy znajdziesz się na miejscu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Wielkie dzięki, Bożeno. Serdeczne pozdrowienia.
Bożena De-Tre Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 @Corleone 11 Pozdrawiam półżywa bo dzisiaj to chwilę przed metą już Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .Dobrej nocy
duszka Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 @Bożena De-Tre Niech i nas każda chwila życia porusza, kołysze - zanim przeminie... Subtelny, refleksyjny wiersz. Poruszył mnie :) Pozdrawiam.
Bożena De-Tre Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 @duszka Tak Duszka warto zatrzymać się w biegu..posłuchać co „ mówią” znajome nam przedmioty..nie wspomnę o ludziach bo przecież są(na strychu ich nie trzymamy raczej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. …pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi