Bożena De-Tre Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 Konik na biegunach. Zwykły drewniany konik w środku głęboką treść skrywa. Zatrzymał się na chwilę i tak w bezruchu trwa. Deszczowe krople na szybach w porannej tęczy i mgle. Motyl dziś deszczem skroplony na strychu ukrył się. Kolejne lato umyka, smuga deszczowa przed nami, zboża przycięte zbyt krótko i ptaków jakby mniej. Słońce horyzont pożera jakby wstydziło się, że blask swój traci zbyt nagle. Ludzi jakby mniej… Człowiek z wiary nadzieją odkurza pamiątki swe. Chciałby od nowa… Mógłby zaczekać, ale upłynął czas. Konik, ten co na chwilę przywołał życia treść, buja się ma biegunach w duszy śmiejąc się. 7
violetta Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Wiesław J.K. jesteś z pokolenia mojej mamy, pamięta te muzę w stodole:) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Wiesław J.K. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Wiesław J.K. Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @violettaUwielbiam przeboje polskie i nie tylko polskie z lat 50's i 60's ubiegłego wieku. :-) 1
violetta Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Wiesław J.K. Pamietam mamę, gdy tego słuchała i podskakiwała:) przy niej poznałam dobrą muzykę:) mam wielkie serce:) 1
Wiesław J.K. Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @violettaTak, to były inne czasy i inna muzyka z innym sercem...:-)
violetta Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Wiesław J.K. śpiewam sobie, ale co innego:)
Wiesław J.K. Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @violettaChętnie posłucham... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
violetta Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Wiesław J.K. wyszłam na spacer, słucham muzykę deszczu. Założyłam ocieplane butki, mitenki, czapkę i komin:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @violetta Stare kamienice tajemnice skrywają.Mówią do siebie szeptam ..czasem nucą cichutko ….kocham takie spacery … i ludziom w okna uwielbiam zaglądać puszczając wolno swoją wyobrażnię…
violetta Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Bożena De-Tre szkoda, że w moje nie można zaglądać:) umyłam okna i zaczął padać deszcz, ogarnęłam liście, teraz siedzę przy kominku i piję gorącą czarną porzeczkę:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @violetta Piękna ale samotna. @Bożena De-Tre Świadomie piękna Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
violetta Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Bożena De-Tre dokładnie, pożal się Boże :)
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @violetta Czuję -:)Wielki Boże zabrałeś tak dużo zostawiłeś cielę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. …bez złośliwości ale słabo
violetta Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Bożena De-Tre niestety tak:) zazdrosne cielę:)
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @violetta wyrośnie z tego-:)
Rafael Marius Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Bożena De-Tre Miałem takiego konika hybrydę do wyboru na biegunach lub kółkach. Ja wolałem to drugie. Można było jeździć po całym domu.
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @Rafael Marius Czyli co ?siniaki i bolesne wspomnienia mój wiersz wywołał Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi