Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 30 Października 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Jest całkiem niewykluczone, że jacyś ostatni z ostatnich aniołowie chodzili, pływali, a nawet latali po ziemi... No ale chyba jakieś przeszło dwieście lat temu tych kilku najwytrwalszych, widząc te ludzkie pobabranie, w czym ewidentnie diabeliska i to naprawdę mocarne, maczały grube i perfidne paluchy, złożyło jednocześnie w pełni uzasadnione wypowiedzenia z pracy. Po prostu wcale im się nie uśmiechała ta gruba tyra, w dodatku – jak przypuszczam – za całkiem marne grosze, albo gorzej, bo na wskroś bezinteresowna. Słowem od dość dawna już ich nie ma na posterunkach, a robota, która na nich czeka jest nieziemsko za trudna i nie do pozazdroszczenia. I nawet taki młody, niedoświadczony i średnio zorientowany o co kaman anioł musi to widzieć i wiedzieć. Warszawa – Stegny, 29.10.2023r. 10
Rafael Marius Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 @Leszczym Kiedyś wrócą. Inaczej być nie może. Nic nie trwa wiecznie. Tą samą drogą, którą odeszli, tą i przyjdą. 2
violetta Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Trzeba mieć więcej luzu, aniołów można zobaczyć, trzeba po prostu o nich zapytać :) w sumie do skutku:) 1
Leszczym Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) @Rafael Marius Taki anioł na mój rozum wcale nie jest taki głupi. Słowem wątpię... @violetta Od dość dawna o anioły owszem pytam, bo ciekawią mnie te postacie, ale tylko artystów lub chociażby artystyczne dusze. Do innych w tej kwestii już nie mam zaufania :// Edytowane 31 Października 2023 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 @Leszczym oj tam stawiaj kroki, jesteś światłością:)
Leszczym Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 @violetta Violetta o co Ty mnie posądzasz? Co napiszę wiersz to Ty zaraz dopatrujesz się aspektów boskich. Jaką światłością? Czy w ogóle gdziekolwiek coś takiego napisałem? Już nie mówiąc o tym, że znów moje rozważania dotyczą raczej artystycznego punktu widzenia na anioły, a nie religijnego. Ile ja mam się tłumaczyć? Jak długo chcecie żebym się wypierał? A zresztą mogę sobie być światłością, bo właściwie czemu nie? I ciemnością też mogę być... Mogę też być światłociemnością i ciemnościoświatłem. Może się też trafić, że pójdę do Skoku Wołomin, zaciągnę 3 miliony pożyczki i wyląduję w pierdlu... No naprawdę różne takie najróżniejsze :)))
Leszczym Opublikowano 4 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 @poranki O to ładny komplement. Może to dlatego, że mimo starań poetyckości wierzę, naprawdę wierzę w pragmatyzm :)) Ciągle mi się też marzy real politik :)
Radosław Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 "O co kaman" - dobre ;) ! 1
Leszczym Opublikowano 4 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 @Radosław ot taki czterdziestolatkowy kolokwializm :)) Żadna moja twórcza fraza :)) Ale dziękuję :)
MIROSŁAW C. Opublikowano 5 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2024 @Leszczym Anioł z urzędu - mam wakat. Widziałem na tablicy ogłoszeń :) 1
Leszczym Opublikowano 5 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2024 @MIROSŁAW C. :))) Chętnych brak :)))
Rekomendowane odpowiedzi