Ten utwór został doceniony przez użytkowników. poezja.tanczy Opublikowano 13 Października 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Października 2023 Z cyklu: Nietypowe grzybobranie (wiersz nie ma nic wspólnego z użytkownikiem o podobnym nicku) Tramwaj linii 63 Rozmawiasz ze mną swoimi fochami Udowadniasz, pomiędzy wersami Że nic nie znaczę i Twoje podłości Chyba się zapłaczę z tej nijakości Odbieram sygnały, wszystko jest zmienne Chwile i zgrzyty, takie nieforemne Odmiany jedynek, co raz więcej kpinek Wybierasz momenty jak na bazarze skład szynek To boli, każde kolejne słowo W niedoli, a miało być kolorowo Komunikacja, bez sensu i kontekstów Wyniszczanie, bez zbędnych pretekstów Było, jest i będzie przeznaczone Moje życie, i Twoje złączone Kto nas nauczy w końcu rozmawiać A nie tylko ból, tu w sercu zostawiać //Marcin z Frysztaka Wszystkie moje książki Za darmo Znajdziesz na stronie: wilusz.org 9
Tectosmith Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2023 @poezja.tanczy Zakładam, że tytuł odnosi się do czegoś konkretnego. Ja nie kojarzę niestety. A wiersz bardzo ciekawy. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
duszka Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2023 @poezja.tanczy To trudne zadanie - nauczyć się ze sobą tak rozmawiać i też milczeć, żeby nie ranić i nie nieszczyć bliskosci, bo jedno i drugie jest komunikacją... Duzo żalu w Twoim wierszu i może tez już odrobina rezygnacji. Oby nie rosła dalej. Pozdrawiam :) 1
Rafael Marius Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja tam w takie i inne przeznaczenia nie wierzę, W takiej sytuacji najlepiej się pożegnać póki czas i nie brnąć dalej. 1
poezja.tanczy Opublikowano 16 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2023 @Tectosmith Tytuł to tylko tytuł. Dzięki za czytanie @duszka Jest dokładnie tak jak mówisz. Komunikacja, czytaj zrozumienie, nie jest czasami łatwe Ale trzeba się starać. I nie poddawać @Rafael Marius To wszystko zależy Rozstania czasami wychodzą na dobre A czasami przepełniają czarę @Leszczym @Starzec @slow @Monia Dzięki, że jesteście 6
Leszczym Opublikowano 17 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2023 @poezja.tanczy Ależ proszę bo fajny wiersz. Szanowny Kolega całkiem nieźle wersy układa :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 17 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2023 @Leszczym Miło mi to słyszeć :) Wszystkiego dobrego 1
Rekomendowane odpowiedzi