Somalija Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) rtęć wprost chłonie złoto nigdy nie odpuszcza nie potrafi przechwycone atomy konają w ciszy amalgamatu o świat od początku kłócą się Arabowie Żydzi Palestyńczycy w ich jaskiniach najstarsze znaki wielka Moskwa A mała Rosja B i górska międzyrosja kup niemieckie obywatelstwo Putin czas patrzy na mapę tworząc plan zniszczenia odwieczna obsesja granicy a człowiek wszędzie od zawsze po połowie materią i falą pierwsi wchodzą komandosi dalej zwożeni ciężarówkami chłopcy zostawiają zawartość żołądka za drzewem bo dla każdego w pierwszą strefę średnio trzy wejścia nikt nie wróci na pakę za smrodem rozkładających się ciał w ziemi pradziadów smocze zęby wojny nie opowiesz sama obniży ci dolne powieki Edytowane 30 Września 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 5
violetta Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 Świat przyspiesza, ale myśle, że w Polsce będzie dobrze.
Somalija Opublikowano 24 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 @violetta Polska w Europie się nieliczny, a szkoda bo jesteśmy bardzo zdolni, ale to jeszcze nie ten czas. Zostaniemy sami z Ukrainą jako ludzie klasy ,,B" a Niemcy ponad nami dogadają się z Rosją...
violetta Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 @Somalija co Ty, ostatnio przyjaźnię się z Natalie z Malty, mamy wspólne tematy i odwiedzam Kalwina, który jest z UK. Już nie wspomnę ilu jest Ukraińców i Białorusinów w Polsce:) mają rozwinięte biznesy, Polska się bardzo wzbogaci przez to. Dużo ludzi ucieka z Europy do Polski, chociaż jest bardzo droga. Mieszkania jak poszły w górę, mieszkanie 30 m kosztuje 1 mln zł :) planuje wziąć kredy na 13 lat, rata 5 tyś. Na dwa mieszkania wezmę, jedno wynajmę, żeby się raty finansowały.
Somalija Opublikowano 24 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) @violetta Też zauważyłam kolorowe ulice, jestem wysoka i jasna więc patrzą na mnie ci mężczyźni jak na dziwoląga... Ja wykopałam fundamenty i zaczęłam budowę domu, za rok na święta mam zamiar się wprowadzić z dziećmi i mieć coś swojego. Edytowane 24 Września 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 @Somalija to fajnie, moja siostra też będzie miała dom, mam nadzieję, że będę miała w końcu swoje mieszkanie:)
poezja.tanczy Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 @Somalija Ważne by nie przechodzić z wojna do porządku dziennego Trzeba się przed wojnami bronić I doceniać przestrzeń którą mamy Gloryfikować ciszę Wiersz udany, choć smutny Pozdrowienia najlepsze :)
Somalija Opublikowano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @poezja.tanczy Smutny, bo prawdziwy... Dziękuję Marcinie, wystaw buźkę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @Somalija Napisane bardzo dobrze. Robi wrażenie. Skomplikowały się nam relacje z Ukrainą. Niemcy uskuteczniają krecią robotę. Zobaczymy jak będzie po wyborach.
Somalija Opublikowano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @Rafael Marius Dziękuję... po ostatnim starciu na forum straciłam pewność siebie.
Rafael Marius Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znając życie to pewnie wkrótce wróci. A pewna nutka niepewności jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
Somalija Opublikowano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @Rafael Marius Muczę, odetchnąć i przemyśleć, to na spokojnie...
poezja.tanczy Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @Somalija Wystawiona :) Nie ma tak, żebym się nie odwdzięczył Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czekam na kolejne, powody uśmiechów Wiersze w sensie :)
Somalija Opublikowano 26 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 @Tectosmith Dziękuję za złapanie literówki... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wymieniłam narody wschodu, te które miały wpływ na rozwój religii, oczywiście chodzi o najstarsze czasy... To nie jest informacja z TVP, Rosjanie kupują obywatelstwo u Niemców... to zabezpieczenie przed klęską Putina, pozwala też obejść sankcje. Tak wywiad amerykański przechycił informacje o dystrybucji uchodźców do Polski przez konserwatywny rząd... Wszystkiego dobrego
Somalija Opublikowano 26 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 @Tectosmith Na nas religie dalekiego wschodu i afrykańskie nie miały wpływu, europejskie mają wspólny korzeń z żydowską... Wyszczególniłam Niemców, bo oni nie mają problemu z przyjęciem Rosjan jako obywateli... Złoto i rtęć... dla każdego może oznaczać co innego, może dobro i zło... DZIĘKUJĘ Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Corleone 11 Opublikowano 28 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2023 @Somalija Zajrzałem i przeczytałem... Hipokryzja niektórych polityków, szczególnie zachodnich, staje się coraz bardziej widoczna. Jak również to, że "(...) demokracja (...) już nie istnieje". Dokładnie tę sytuację przedstawił George Lucas w "Gwiezdnych Wojnach", Epizody I, II i III. Ale że mamy czas przejściowy do Złotego Wieku, są więc i plusy obecnego stanu rzeczy. Rozsypują się fasady fałszu, aby ludzie mogli zobaczyć ukryte prawdy. Serdeczne pozdrowienia.
Somalija Opublikowano 28 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2023 @Corleone 11 Nie wiem czy to dobrze, ludzie nie są gotowi widzieć... żyją sobie od do wykonując czynności... 1
Corleone 11 Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2023 @Somalija Pozwól mi uzupełnić Twoje stwierdzenie o zdanie, że to zależy, którzy ludzie. I które prawdy. Wiele jest osób krytycznych wobec obecnego porządku, wobec działań rządów łamane na zaniechań aktywności: całe środowiska ludzi o alternatywnych poglądach. Zajrzyj na przykład do Twittera... Serdeczne pozdrowienia ^(*_*)^ .
Somalija Opublikowano 29 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2023 @Corleone 11 Ja tego nie widzę, raczej jednostki, może rzeczywiście na innych mediach są jakieś skupiska... Ważny jest czynnik czasu. Kilkadziesiąt lat i to nie będzie już nasz czas... Dobrego popołudnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Corleone 11 Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2023 (edytowane) @Somalija Są, przecież chociażby wokół Arona i jego platformy jest grono ludzi. Na Twitterze spotkać można osoby z Bliskiego Wschodu, bezpośrednio dotknięte amerykańskimi działaniami. Oczywiście, że "(...) Ważny jest czynnik czasu (...)" . A czy to będzie - lub nie - "(...) nasz czas (...) ", zależy od tego, co zdecydują nasze dusze: wracać tu lub nie. Dziękuję Ci wielce. Miłego wieczoru ^(*_*)^ . Edytowane 29 Września 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi