Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tymczasem Opublikowano 21 Września 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 (edytowane) Gorzki wybór Na suchych wargach smak pocałunku w zgliszcza pamięci spłynął goryczą W krtani uwięzły splątane słowa milczę zarazem bezgłośnie krzycząc. W oczach obrazy chwili minionej płoną boleśnie choć łzą zroszone. Tęsknota trzewia trawi od środka Rozum powtarza: ”wszystko skończone”. Gdy obojętność w nicość obraca miłości wzniosłej ulotną postać choć serce wyje jak ranne zwierzę lepszym wyborem odejść niż zostać. Edytowane 22 Września 2023 przez Tymczasem (wyświetl historię edycji) 9
Rafael Marius Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zależy gdzie.
Tymczasem Opublikowano 21 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 @Rafael Marius w zapomnienie ;) 1
Rafael Marius Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to faktycznie zdecydowanie lepszy.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 dylemat życia jak dróg rozstaje wybory zawsze nie są zbyt miłe a ja tu wtrącę trzy grosze małe by nic nie ciągnąć w życiu na siłę :)
Tymczasem Opublikowano 21 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 @Jacek_Suchowicz sztuką wyboru jest nasze życie i choć czasami puścić tak trudno (to co jest znane chociaż nie służy) lepiej to zrobić nim będzie za późno @SInYc bardzo dobrze odczytane intencje ;)
Bożena De-Tre Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 @Tymczasem Pozwolę sobie na drobną poprawkę:Milczę bezgłośnie krzycząc!!!Podoba mi się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tymczasem Opublikowano 22 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 @Bożena De-Tre Bożenko dziękuję za uwagę ale... jeśli wyrzucę wyraz "zarazem" braknie mi 3 sylaba wiersz jest na 10 ;) Zatem z artystycznego punktu widzenia lepiej ale płynnośc wiersza byłaby zachwiana. Może zamienię wyraz "zarazem" na "uparcie" ..... choć sama nie jestem przekonana, że z uparcie brzmi lepiej. W krtani uwięzły splątane słowa milczę uparcie bezgłośnie krzycząc Do zmiany jest też tytuł wiersza z Lepszy wybór na Gorzki wybór....
Bożena De-Tre Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 @Tymczasem Rozumiem.Uparcie gorzki wiersz-:)Podoba mi się zmiana Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Leszczym Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @Tymczasem Mówisz tymczasem i odchodzisz...
Tymczasem Opublikowano 23 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @Leszczym Tymczasem sugeruje, że powrót jest możliwy za jakiś czas ..... lepiej użyć: żegnaj brzmi bardziej definitywnie ;) A tak w góle "Tymczasem" miało być moim nickiem tymczasowym ale z prowizorki zrobiło się coś na stałe ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi