Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy podzielimy smutny los 

ludzi niespełnionych - 

żywych oddechem 

a w duszy strupiałych? 

czy odważysz się

i podasz mi rękę? 

póki jeszcze nie sztywna...

i wciąż kusi ciepłem

Opublikowano

@Ewelina

Jak najbardziej poprawnie jest sztywna, przecież mówi się park sztywnych, czyli cmentarz.

A wiersz mówi zapewne o prawie umieraniu relacji międzyludzkich.

Lecz nim to nastąpi szansa jest... dokąd ciepło tli się jeszcze na bagnie ognikiem.

Kto poda rękę ginącemu?

Przychyli nieba na luzie nim zniknie całkiem w nieczułej, sztywnej obojętności.

Opublikowano

@Ewelina bo boli bardzo, cały czas muszę się rehabilitować :) dochodzi do tego kręgosłup, gdzie mam skoliozę i nogi, dwa razy miałam prawą zwichniętą i jest czerwona trochę. Za rok jadę do sanatorium:) w pracy mam masaże, ale za dużo jest chętnych i mam za mało :)

Opublikowano

@Ewelina masaże dużo dają i odprężają. Gdy byłam w Lądku, to były wspaniałe masaże, czułam się taka zrelaksowana. Trzy tygodnie to miałam bajkowe życie. Uczyłam się online francuskiego codziennie, do kawiarni chodziłam parę razy dziennie między zabiegami, po kolacji moczyłam się w barokowym basenie, wszystkie dni były zorganizowane, podane na tacy, chodziłam sobie beztrosko w sukience, niekiedy krótkich spodenkach, wieczorami imprezowałam, czułam się jak w niebie, jakby ktoś się mną zaopiekował.