Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tectosmith Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Bella Donna (Piękna Pani) Smutno mi, Pani... Otulony mrokiem czekam, Tobie już oddany... Smutno mi dzisiaj. Smutno mi... Pani... Tak chłodno tutaj, Tak ciemne jutro! Tak pusto wczoraj... Smutno mi, Kochana. Tobie cały oddany Losu już nie zmienię, Nie przeżyję raz jeszcze. Nie wykrzyczę jeszcze raz! Smutno mi, Pani... 16
Kwiatuszek Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Tectosmith Piękny, przejmująco smutny wiersz. Pozdrawiam! 1
Tectosmith Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Kwiatuszek Dziękuję Ci serdecznie. Pozdrawiam również :-)
kwintesencja Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Tectosmith pełno smutku Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda, nie da się wrócić do wczoraj, ale wciąż jest jeszcze jutro 1
Tectosmith Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @kwintesencja To jutro jest bardzo mgliste. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam ponownie :-) 1
kwintesencja Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Tectosmith mgliste, bo niepewne, dopóki nie nadejdzie, ale jest! 1
Tectosmith Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @violetta Bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam :-) 1
Rafael Marius Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Tectosmith Bella donna, to także belladonna, czyli wilcza jagoda, trucizna, gdy zbyt wiele, piękna pani śmierć.
Tectosmith Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Rafael Marius I o to właśnie chodziło. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie :-) @Marek.zak1 Dziękuje i pozdrawiam :-) 1
Rafael Marius Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to się cieszę, że odgadłem, pewnie dlatego, że sam mam takie samo podejście do śmierci. 1
Kwiatuszek Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Tectosmith Mgliste, bo mgliste, ale jest:-) Każda mgła kiedyś opada:-) 1
Tectosmith Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Rafael Marius @Kwiatuszek Dla mnie Śmierć jest wybawieniem. Marzę jedynie by była jak najmniej dotkliwa dla moich bliskich. Oznacza to, że będę musiał jeszcze pożyć trochę. Kto wie, może wyniknie z tego coś ciekawego :-) 1
Rafael Marius Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja już jestem gotowy od wielu lat. Mam tylko dalekich, tak się złożyło. 2
Tectosmith Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem. Ale wiersze piszesz super więc jest jeszcze o co walczyć :-) Poza tym wydajesz się być bardzo ciekawą osobą. A ja mam jeszcze 13to letniego synka i moja mama jeszcze żyje a to znaczy, że trzeba się jeszcze trochę pomęczyć na tym świecie :-)
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Cezare Pavese: Przyjdzie śmierć i będzie miała Twoje oczy.(Verra la morte e avra i tuoi occhi..przeczytaj..jest chyba tekst spiewany..nie boje się jej już a może kłamie..,mam 2:3 o śmierci ale tez nie czekam na nià …wysle za chwile.. chwile dluzej ..dialog moj z nią Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Bozena1957 Tzn .2-3? wiersze o niej.. nie 2/3 źycia-:) 1
Tectosmith Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Bozena1957 W takim razie czekam. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam :-)
Kwiatuszek Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Tectosmith Wyniknie z tego coś ciekawego, może też przynieść wiele dobrego. To znowu ja:-))) Bijący pozytyw :-))) 1
Amber Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przekaz wiersza powoduje rozmarzenie w romantycznym klimacie. Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @Amber A to mnie zaskoczyłaś :-) Dziękuje bardzo i pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi