castus Opublikowano 4 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 zasnęła na dłoniach cicho zlizując łzę pojednania ostatni oddech wypłynął westchnieniem miłości Bóg był okrutny nie dając Jej duszy... a może ludzie
Michał Ziemiak Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Napiszę krótko, acz od serca - krótkie, szczere i cholernie mocno zmuszjące do uronienia łzy! WIersz dorzucam do ulubionych ;-) POZDRAWIAM!
Julia Zakochana Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 niesamowite... czy mogę to przesłać mojemu koledze? miłośnikowi tych przyjaciół, którym duszy nie dano....?
castus Opublikowano 4 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 dziękuję...możecie wszyesto...musiałem się wypłakać...:(
Milena Sakowicz Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 świetny...jest krótki a zawiera całe twoje uczucie do czworonoga, a i jego do Ciebie
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Moje podejście do psów mogłoby zmienić prawdziwie obiektywne wrażenie dlatego skupiłem się bardziej na technicznej stronie utworu... Ot co mnie się nie podoba: "zasnęła na dłoniachcicho zlizując [u]łzę pojednania[/u] ostatni oddech wypłynął [u]westchnieniem miłości[/u]" Pogrubione zwracają uwagę na przegadaną delikatność. Oklepane słówka typu: westchnienie, łza, cicho itd nie robią na mnie wrażenia. Podkreślone odnoszą się do PRZERAŻAJĄCYCH dopełnień po których musiałem zrobić chwilę przerwy... Chociaż dobrze rozpoczynasz trzecią strofę, to kiepsko ją kończysz. Łamie się język na ostatnich sylabach, a wers "miłości" - jest do niczego. Biorąc pod uwagę walory artystyczne, to niestety jest tutaj wyraźny przerost treści nad formą. Zbyt ogólnie napisane "drogą na skróty". Pozdrawiam serdecznie
karolina p. Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Ujął mnie Twój wiersz,po części go rozumiem. Dlatego u mnie na duży plus.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Bóg był okrutny nie dając Jej duszy... a może ludzie ---> dla mnie najlepsze ogólnie podoba mi się... pozdrawiam ciepło memento mori
Nula Brzoskwinia Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 ooo castus, nie myslałam, że Cię tu spotkam :) nie lubię siepowtarzac, ale zrobię wyjątek- wiersz jak nie Twój, genialny w swym specyficznym uroku... mnóstwoooooo uczucia. Pozdrawiam cieplutko :) Anula
Luthien_Alcarin Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 mimo iż technicznie kapke się gryzie, to łądunek emocjonalny jest na tyle silny i podany wprost ( tutaj w pozytywnym sensie) ze w pewien sposob całosc urzeka Pozdrawiam Agata
Rekomendowane odpowiedzi