Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylvia Opublikowano 16 Lipca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2023 w otuleniu wyburzałych traw idę boso choć stopy krwawiące na stosie słońc… pod drzewem brak cienia – anioł zapomniał o niebiańskim parasolu wracając do domu można wyrzeźbić stracha na wróble – wśród złocistych kolb dojrzałych krwią horyzont ciemnieje… i tylko trawy falują gubiąc ślad nowego dnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 10
poezja.tanczy Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2023 Żyć z naturą Połączenie Nie jest bzdurą
duszka Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem zachwycona tą zwrotką. Formą, wypowiedzią i działaniem przypomnia mi haiku. Odbieram to jako obraz martwego (spalonego, uschłego lub wykorzeninego) drzewa) - bo nie posiadającego korony, która daje cień... "Anioł" tez sugeruje przejście w "inny świat" , połączenie z nim. Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 @Sennek Bardzo upalnie się zrobiło, gdy czytałam... burza wisi na horyzoncie Twoich słów, ale trawy żyją, mimo, że drzewo chyba już się jakoś poddało. Może wicher je wykorzenił... Pozdrawiam :)
Sylvia Opublikowano 18 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @poezja.tanczy Załączone zdjęcie było inspiracją, pozdrawiam Marcinie. @duszka Spalone drzewo i krew na kolbach może być odniesieniem do wojny, choć nie musi :) dziękuję za koment. @corival Miało być gorąco :) dziękuję i pozdrawiam. 3
Rekomendowane odpowiedzi