Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 6 Lipca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2023 (edytowane) wciąż studiujemy niewiedzę powiem wszystko co chcę Ty zapłacisz dziś śnieg tańczy w powietrzu tylko dla mnie najważniejsze są uwarunkowania przeszukiwanie skrzyń i pieców zawsze możesz znaleźć złoto człowiek zaginął bo już czy jeszcze był chrześcijaninem w ostatnim wywiadzie stał w hangarze pełnym ciał poganin rzadziej będzie podejrzany wał Hadriana mur berliński ludzka natura z łatwością walczy o coś czego nie widać łańcuch wodza władza i kontrola Edytowane 8 Lipca 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 10
violetta Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 Ostatnio Morawiecki ładnie się prezentuje, pilnuje Polski, jak mało kto na świecie:) 1
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 @violetta TAK, jest piękny... i składnie mówi, co pomyśli głowa, szkoda że nie jego... 1
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 @violetta Widziałam ten materiał na innej stacji, bo tej nie nie oglądam... W listopadzie 2021, gdy ze zdjęć satelitarnych jasno wynikało, że Rosja na terenie Białorusi grupuje wojsko, nasz rząd przypomniał sobie, o tym że Ukraina jest naszym sąsiadem i rozpoczęli wielką przyjaźń...
violetta Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 @Somalija Łukaszenka prowadzi cichą wojnę. Tam ludzie, że wezmą do ręki telefon, są zamykani. Nasz rząd w dobrym momencie wprowadził biznesowe wizy, ja znalazłam w białoruskiej firmie pracę, pomagam im, chwała, że są takie firmy w Polsce, żyje mi się dobrze dzięki całej tej sytuacji, w polskiej firmie nie miałabym tak dobrze, dla mnie błogosławieństwem sektor IT:)
Rafael Marius Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Samo wyobrażenie, że złoto może gdzieś być pcha do akcji. Czasem może być krwawa.
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 @violetta W Białorusi nie ma żadnej wojny, to jest Rosja a Łukaszenka jest marinetką, z nożem na gardle... Oby Twoja praca nie była na chwałę Rosji... @Rafael Marius W tym co zacytowałeś miałam na myśli ideologie, coś czego nie widać a pcha do wojny...
violetta Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 @Somalija moja praca to przygoda życia, nauczyłam się pracować w języku angielskim, na aplikacjach w tym języku, nigdy bym ich nie poznała, gdy nie branża IT, bo oni lubią wynajdywać różne, fajne aplikacje:)
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 @violetta Z aplikacji korzystam, bo pozwalają zaoszczędzić czas... najlepsze są te z ubraniami, kosmetyczne i apteczne...
violetta Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 @Somalija nie korzystam z takich:)
Rafael Marius Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak najbardziej w sumie poszukiwanie złota też może być dla kogoś ideą. Nawet znałem takiego człowieka, który przez wiele lat szukał skarbów dla samego szukania. Gdy coś znalazł oddawał do muzeum. Materialnie nic z tego nie miał. Jednak w wierszu bardziej chodzi o toksyczne ideologie, które prowadzą do śmierci. Tak to rozumiem.
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 @violetta Może nie masz takich potrzeb dla mnie to ułatwienie. Wylegujemy się z dziećmi i wrzucamy do koszyka 5 szt szortów, jedne jasne, 8 szt podkoszulek, 2 czapki z daszkiem, spodenki na basen, 10 par skarpetek, bluza z kapturem na 134 cm wzrostu... i w godzinę synuś na lato gotowy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
violetta Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 @Somalija ja już wyrosłam z pieluszek, teraz to szukam partnera, żeby pachniał niemowlakiem:)
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2023 @violetta Aaaa z takich aplikacji, to ja nie korzystam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... Więc nie musisz mi co miesiąc przypominać, że kogoś szukasz, bo we mnie nie masz konkurencji... @Rafael Marius Rozumiem tego poszukiwacza, mam w swoim charakterze cechy, dzięki którym mogę się cieszyć widokiem czegoś lub historiami związanymi z artefaktem... mam dreszcze. Niby nam nowy rozdział w ambicji człowieka, ale kręcimy się w kółko... 1
poezja.tanczy Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @Somalija Mam takie dziwne wrażenie Czytając Jakbyś oceniała rzeczywistość Z dużej wysokości Nie umiem tego inaczej nazwać To nic złego, przeciwnie To oryginalne podejście
Somalija Opublikowano 8 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @poezja.tanczy Jestem wysoka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , ale pewnie nie to chcesz powiedzieć
poezja.tanczy Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @Somalija Czyli lęku wysokości nie masz :) :)
Somalija Opublikowano 8 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @poezja.tanczy Mam... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trzymam się ziemi... ale wyobraźni nie da rady powstrzymać. Dobrej nocy 1
Rekomendowane odpowiedzi