Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grobowce postawione za życia

dają pewność,

że blichtr nie opuści na wieki wieków.

I, cóż za oczywistość, cisza

zafałszowana na trąbce.

Mnie natomiast zawińcie w czarny papier,

kopcie głęboko, obym nie wyszedł,

mocno przeterminowany, na światło.

Nie tylko dzienne.

Jeśli ktoś zechce może odwiedzić grób,

koniecznie bezimienny, niech zanosi się śmiechem,

pije, śpiewa, tańczy, byleby nie czytał wierszy.

Zresztą obojętne, tak czy inaczej już nie będę

w stanie wzruszyć ramionami,

wygłosić paru głupich uwag tym bardziej.

Spocznę, prawie na pewno

to nie będzie

światłość wiekuista.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zwierzęta czują emocje, to bardzo mocno widać na choćby psach czy kotach. Widocznie emocje w pobliżu jej miejscówki były dobre, znaczy się wasze miejsce zamieszkania. Czy się widziałyśmy, kto wie? Oczywiście jest taka możliwość :)   Jestem z serca Wielkopolski, więc mam w góry kawałek... ale często je odwiedzam. Już i tak jest dobrze, bo nie wracam zapłakana, że znów na równiny... no lubię góry.   Co do Ps... podejrzewam, że to nie był rower, wchodząc na górę mijaliśmy kilka samochodów (w początkowej części wędrówki) i też jeżdziły pojazdy ściągające wycięte drzewa... taaakie załadowane i taaakie wielkie, na dwie przyczepki do tego pilotowane przez osobówkę. Ogólnie nie mnie oceniać, ale no... las maleje. Tak jak piszesz, wypychają przyrodę. Póki co jeszcze jest gdzie chodzić.   Również miłego :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czemu aż tak ciepło? U mnie nadal jest 30,2     A czyj ten ślub?
    • @LessLove Ach, „Fatina”... jak to pięknie brzmi! Słownik włoski chyba jednak zostanie na biurku na dłużej. Niesamowita historia z Twoimi przodkami! Co do wspólnego grania – bardzo chętnie! Ja wyciągam z szafy moją mandolinę, a Ty podpowiesz, w jakiej tonacji zaczynamy.  Grazie di cuore za tę piękną rozmowę. Teraz już naprawdę czas na buona notte! @jan_komułzykant Maestro kiedyś pisał mi sonety - to piękna odmiana,  a mnie nie bardzo wychodziły - stąd wziął się wierszyk,  dziękuje serdecznie :) 
    • Normalnie... la dolce vita u Ciebie Alu. I poza Druppim tyle włoskiego u mnie :) Ale jak widzę maestro u Ciebie po sznureczku chodzi, znaczy tańczy. I dobrze :)) Pozdrawiam.
    • @Alicja_Wysocka Auguro lo stesso anche a te. Ma so che non andrai a dormire tanto presto, Fatina. Może zagramy coś kiedyś razem? @Alicja_Wysocka Dovrei parlare questa lingua. I miei antenati polacchi la parlavano in Polonia dal X al XV secolo. Bilingue.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...