Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 23 Czerwca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 (edytowane) mały uczeń niezrównanego Benito* kuzyn samego diabła piątek to dobry dzień na początek wojny umarli nie odchodzą nękają żywych jeżdżąc na cyrkowych rowerach biała królowa w Zaporożu to szach bez odłamków w ciele najprostsza ruska bierka wszystkim kończy się tlen nie starczy zatrzaśnięta furta ani kufer na wóz ludzkie kości nie dymią palą się jasno *Adolf Hitler jako uczeń Benito Mussoliniego... dalej Putin spadkobierca i współtwórca raszyzmu... Edytowane 23 Czerwca 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 11
Somalija Opublikowano 23 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 @Marek.zak1 Tak to prosta ewolucja myśli... Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Konrad Koper Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 @Somalija Przemawia !! 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 @Somalija Tajemnica pochodzenia zła na świecie. Najtęższe umysły próbują od wieków ją rozwikłać, lecz póki co konsensusu brak. Pozostaje tylko "nie wiem". 2
poezja.tanczy Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 @Somalija Powiedziałbym.. agresywne słowa Ciężki temat +++ A bez zła, czy bylibyśmy w stanie rozpoznać dobro? To długie i ciężkie rozważanie 2
Ewelina Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 @Somalija mocne słowa. Dużo w nich prawdy niestety. Pozdrawiam 1
Somalija Opublikowano 23 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej Konrad, dodałam przypis, bo czasem to moje ,,wojenne" pisanie słabo startuje... Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Somalija Opublikowano 23 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 @poezja.tanczy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma tu agresywnych słów, to rozważania o okupowanej efektowni jądrowej... Amerykanie mieli odwagę ujarzmić fanatyzm Japończyków w sierpniu 45... Jeśli Rosjanie będą mieli odwagę pokonać Ukrainców w taki sposób... 2
Somalija Opublikowano 23 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. DZIĘKUJĘ, że mimo delikatności której jesteś uosobieniem zajrzałaś... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 23 Czerwca 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Ewelina Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 @Somalija nie zmienia to faktu, że tematyka, którą poruszasz w wierszach jest mi bliska Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Somalija Opublikowano 23 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma żadnej tajemicy zła. Każdy człowiek jest zły... jest tylko kwestia na ile to możesz ukryć...
Somalija Opublikowano 24 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam...
Rafael Marius Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do ukrywania to faktycznie wielu ludzi się maskuje trzeba uważać. Jednak mnie chodziło nie o to, czy ktoś jest zły, ale dlaczego i jak to się stało, że taki jest. A na te pytania nie ma zadawalających mnie odpowiedzi. A co do elektrowni atomowej to chyba póki co to zagrożenia nie ma. Mają od wczoraj inne zajęcie z Wagnerowcami. Mówią, że są już 300 km od Moskwy. Pozostaje tylko obserwować co z tego wyjdzie. Jak zwykle niepewność. 2
Somalija Opublikowano 24 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 @Rafael Marius Wiem, wczoraj bardzo źle się czułam, byłam podenerwowana, czułam ogień, broń jądrową i myślałam o tej wojnie... Zaczęłam już odbierać te zmiany, napisałam ten wiersz... bo nie mogłam opanować myśli... Wczoraj wieczorem miałam bardzo dobre przeczucie, że dzisiejszy dzień będzie przełomem. Jestem skomunikowana z tymi wydarzeniami i ten dzień jest dla mnie bardzo męczący, musiałam wypić podwójną Aspirynę i położyć się...
Rafael Marius Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt bardzo dobre przeczucie. Nie da się ukryć. Dla mnie to pełne zaskoczenie. Ja też. Cały dzień słucham, co się dzieje. Teraz Kadyrowcy gonią Wagnerowców. Pytanie w jakim celu? Czy chcą się z nimi bić, czy połączyć i wspólnie ruszyć na Moskwę?
Somalija Opublikowano 24 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 @Rafael Marius Miałam przeczucie ognia i broni jądrowej, może się nie sprawdzi... Już się lepiej czuję, aspiryna podziałała, zaraz włączę telewizję...
Rafael Marius Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oby To się zmartwisz, bo się wycofali. Mogła to być tylko typowa dla KGB maskirowka. Tysiące podobnych było w historii.
Somalija Opublikowano 24 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 @Rafael Marius Tak, to wygląda jak maskirowka... zaparło mi dech...
violetta Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 Prigozyn uczciwie walczy, ma odwagę się zbuntować. Szojgu się z nim rozprawi.
Rekomendowane odpowiedzi