Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka Wzajemnie sobie zazdrościcie. Jesteście kwiatami, ozdobą świata. Zazdrość wśród kwiatów jest powszechna i naturalna. Trwalsze od kwiatów polnych są kwiaty domowe - w sukienkach, ale trzeba dbać o nie na różne barwne sposoby, bardziej niż o polne...
    • @Poet Ka   Mój pierwszy wiersz:   Gwiazdy   Gwiazdy przepiękne i żarem świecące! Układacie własnym - bezsennym ciałem   znaki przyszłości, obrazy błyszczące, lecz coś ważnego powiedzieć chciałem...   Gwiazdy przepiękne i żarem błyszczące! Wy nigdy słowami nic nie powiecie,   lecz zawsze dajecie słowa milczące, o mym istnieniu w ogóle nie wiecie...   Łukasz Jasiński (lipiec 1996)   I potrafię pisać tak:   Względność   Obok wieżowca wieżowiec, z wieży wszystko widać widnokręgami widma,   obok latarni latarnia, pod latarnią najciemniej i najjaśniej pod latarnią,   drzewo obok drzewa, pieszy obok pieszego, słup obok słupa, sklep obok sklepu, kosz obok kosza, ucho obok ucha, oko obok oka, krok obok kroku i temu podobnie i tak dalej:   miłość obok nienawiści i nienawiść obok miłości.   Łukasz Jasiński (styczeń 2008)
    • @Łukasz Wiesław Jasiński kto to wie, każdy coś szuka w książkach, ja ambicji :)
    • @jan_komułzykant

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @wiedźma Jestem pełen podziwu, miła Wiedźmo. Zgadzam się z tą analizą w 100% @Mel666 Jesteś -jak zawsze, niezwykle naturalna (wiarygodna) i naturalistyczna (używasz obrazów z życia). To bardzo pobudza synapsy. Jest poetycko i intelektualnie cenne. Pozdrawiam.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...