Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Za rozum muzo raz!

_M_arianna_

Rekomendowane odpowiedzi

• _M_arianna_ zmienił(a) tytuł na Za rozum muzo raz!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Manek Po Twoim wyjaśnieniu bardziej "pokumałem".Faktycznie,monotonia i codzienna rutyna to straszna rzecz.
    • Ile dni i tygodni czekałam na telefon od ciebie, ile miesięcy i lat czekałam na ciebie,  ile łez wylałam z tęsknoty za tobą, ile nocy zerwałam z myślą o tobie.    Ile dni, tygodni, miesięcy i lat byliśmy razem. To już kilka lat mija odkąd nie jesteśmy razem,  a ty powracasz i znów mi burzysz mój poukładany świat.  Chciałam być z tobą na zawsze, lecz ty naszą miłość zepsułeś. Zostań w przeszłości. Tak będzie lepiej.  Zostań we wspomnieniach. Bo takiego chcę cie zapamiętać. Ale nie powracaj nigdy do mnie.  Magda
    • @Sylwester_Lasota @Sylwester_Lasota @Sylwester_Lasota

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Już się robi. Podstawowym podziałem rymów w języku polskim jest podział na rymy męskie (z akcentem na ostatnią sylabę), rymy żeńskie (z akcentem na przedostatnią sylabę) i rymy daktyliczne (z akcentem na trzeciej sylabie). Oto przykłady rymów męskich: mgła, szła, pchła, itp. Wyrazy mięsiła i gniotła mają akcent na przedostatnią sylabę więc pod powyższą regułę nie podlegają. Oto przykłady wyrazów rymujących się z mięsiła: zmyliła, niemiła, zawiła, kobyła, A to przykłady wyrazów rymujących się z gniotła: miotła, plotła, kotła, do tła. Polecam: świetną wyszukiwarkę rymów - 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

kompendium wiedzy o rymach -  oraz znakomitą stronę o limerykach -  Pozdrawiam serdecznie, życząc miłej lektury i sukcesów poetyckich.
    • chociaż czasem w tyłek kopie podchwytliwie się uśmiecha bardzo gorzkie słowo powie do szantażu się ucieka mimo to wielcy malarze poeci wielkie dzieła o nim tworzą przy których nikt się nie kręci które łezkę w oku rodzą jest nierozłączną częścią życia nie da się tak łatwo ominąć nie działają nań żadne ukrycia nie pomoże na niego kląć tak tak mój drogi czytelniku już na pewno wiesz o co chodzi jesteś wysoko na świeczniku twoje myślenie cię nie zawodzi
    • Cisza Moja cisza,mój ból  Kiedy krzyczę bezglosnie  Kiedy nie czujesz mojej ciszy  Przestałam mówić, nie uslyszales  Przestałam się starać, przestałam prosić.  Odpuściłam w ciszy, zobaczyłeś  za późno. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...