Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tectosmith Opublikowano 10 Maja 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 (edytowane) A co tu tak zaglądasz? Nikogo nie zapraszałem. Zajęty bardzo jestem Jedzonka szukaniem. Trochę się boję a trochę nie. Czy ty na pewno nie chcesz mnie zjeść? Boś taki duży a ja malutki Więc sobie stoję, ja okrąglutki. Tu jest mi raźniej, nawet weselej. A może masz coś dla mnie, Może jesteś przyjacielem? Wyciągniesz rączki z jakimś robaczkiem? Nie, ty ciągle patrzysz jakby ze smaczkiem. Boję się ciebie i skakać nie będę. W brzuszku mi burczy więc może zaśpiewam? Bo tak tu czekam, dookoła drzewa. Może balladę? Tak cichuteńko. Będzie o rosie i wody kropelkach. I o listkach złotych co pospadały. Że słoneczko na górze A ja nadal taki mały. I o robaczkach, małych, tłuściutkich I o nasionkach dla mojego brzuszka. O tym, że jasno i wszystko widać, O tym, że ciemno i trzeba iść spać. Potem pośpiewam .... Frrrrrrrrrrrrrrrrrrr ! . . Rudzik to bardzo, ale to bardzo sympatyczny ptaszek. Dostrzega zainteresowanie sobą i lubi pozować a do tego śpiewać! Robi to tak cichutko, że aż nie słyszalnie niesłyszalnie. Idę o zakład, że ten ptaszek używa Infradźwięków. . Wiersz przeleżał od 27.02.2023, ale nadal nie potrafię nic tam zmienić. Musi być jak jest i mam nadzieję, że było przyjemnie. :-) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 10 Maja 2023 przez Tectosmith (wyświetl historię edycji) 16
kwintesencja Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 @Tectosmith trzeba być uważnym słuchaczem, aby usłyszeć jego pieśń, przyznam, że sama nigdy nie słyszałam jak śpiewa… bardzo rozczulający wiersz, a zdjęcie niezwykle urocze :D 1
Tectosmith Opublikowano 10 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co konkretnie? Chcesz ze mną dyskutować to wyrażaj się należycie a nie walisz jakimiś ogólnikami ni z gruszki, ni z pietruszki tylko diabli wiedzą z czego. @kwintesencja Dziękuję Ci serdecznie. Przeglądałem właśnie zdjęcia, jakie zrobiłem Rudzikowi i przyznam, że jestem zakochany w tym maluszku. A to jego ćwierkanie było niesamowite. Przez dłuższą chwilę sądziłem, że to jakby pogłos z oddali, ale dostrzegłem, że otwiera dziobek :-) Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam wiosennie :-) 1
Ewelina Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 @Tectosmith Bardzo rozczulający wiersz. Podoba mi się :) Pozdrawiam serdecznie :) 2
Asia Rukmini Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 (edytowane) Oceniam twój wiersz pod kątem pieśni Rudzika... I wsłuchując się w słowa twojego utworu, słychać jak śpiewa. Śpiewa po twojemu i to jest piękne. :) pozdrawiam Edytowane 10 Maja 2023 przez Asia Rukmini (wyświetl historię edycji) 1
Tectosmith Opublikowano 10 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 @Ewelina Miałem nadzieję, że będzie słodko. Dziękuję za serduszko i komentarz. Pozdrawiam serdecznie. @Asia Rukmini :-) Tobie również dziękuję za serduszko i miły komentarz. Pozdrawiam serdecznie :-) 2
Asia Rukmini Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 (edytowane) @Tectosmith Przede wszystkim nie powinniśmy zapominać, że obracamy się wokół POEZJI... ;) miłego wieczorku Edytowane 10 Maja 2023 przez Asia Rukmini (wyświetl historię edycji)
Rafael Marius Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 @Tectosmith Kiedyś fotografowałem ptaki i mam ich złapanych w kadr wiele gatunków, ale rudziki jakoś mnie unikały. A przecież to dość pospolity gatunek i bardzo ładny i fotogeniczny.
Tectosmith Opublikowano 11 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznaję, że poniosło mnie za co przepraszam. Postaram się bardziej pilnować na przyszłość. Pozdrawiam :-) A mnie unikają pozostałe ptaki. Rudziki jednak okazały się bardzo ciekawskie i odważne :-) Dziękuję za serduszko i komentarz. Pozdrawiam serdecznie :-) 2
Asia Rukmini Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 @Tectosmith Nie to do końca miałam na myśli. Poezja to szeroko pojęta forma słownej ekspresji uczuć, myśli itp. U ciebie wszystko się zgadza. Jeśli nie podoba mi się jakiś utwór to z reguły nie komentuję, chyba że mogę pomóc dobrą radą. ;) miłego dnia
Tectosmith Opublikowano 11 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 @Łukasz Jasiński @Waldemar_Talar_Talar @iwonaroma @Klip Dziękuję za serduszka. Pozdrawiam serdecznie :-) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydawało mi się, że nawiązałaś do usuniętych już przez moderatora komentarzy. Postępuję dokładnie tak samo i na dodatek uważam, że ta cała ekspresja słowna kręci się wokół gustów i upodobań. Nie zamieszczam negatywnych komentarzy bo po prostu są nie na miejscu i jeśli mnie się coś nie spodoba to spodoba się komuś innemu, i tak właśnie jest. Miłego dnia i dla Ciebie :-)
corival Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 @Tectosmith Moje klimaty, zdecydowanie. Śliczny wiersz... opisałeś to szczególne spotkanie doskonale, a przekaz rudzika brzmi tak, jakbyś "podsłuchiwał" co myśli. Idę czytać jeszcze raz. Pozdrawiam :)
Tectosmith Opublikowano 11 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo go podsłuchiwałem :-) I bardzo żałowałem, że nie mam przy sobie żadnych nasionek. Koniecznie muszę się w jakieś zaopatrzyć na kolejną jesień i zimę :-) Przyznam Ci się, że miałem poważne wątpliwości co do tego wiersza. Napisałem go 27.02 i nie wiedziałem czy taka forma jest dobra. Bardzo Ci dziękuję za serduszki i miły komentarz. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
corival Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 @Tectosmith Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może być i taka. Od czego mamy wyobraźnię. Co prawda osobiście pocięłabym go na zwrotki, ale to ja. Pozdrawiam :) 1
Tectosmith Opublikowano 11 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanawiałem się nad tym, ale chciałem, żeby to był swego rodzaju ciągły monolog zakończony nagłym odfrunięciem. I patrząc teraz nie potrafię tego podzielić. Dziękuję i pozdrawiam ponownie :-)
Nata_Kruk Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2023 ... :) monolog rudzika.. pomysłowo zapisane. Ptaszątko przecudne.!! Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 12 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2023 @Nata_Kruk Bardzo Ci dziękuję Nata :-) Tak sobie we mnie powstało i przyznaję, że miałem poważne wątpliwości czy wiersz będzie odebrany tak, jak ja go czułem. Chyba się udało :-) A w samym Rudziku to się chyba zakochałem. Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam serdecznie :-) 1
Leszczym Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2023 @Tectosmith Bardzo interesujący punkt widzenia ;))
Tectosmith Opublikowano 12 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2023 @Leszczym Dziękuję serdecznie za serduszko i komentarz. Pozdrawiam :-) 1
Tectosmith Opublikowano 15 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 @A-typowa-b Dziękuję za polubienie. Pozdrawiam :-)
Rekomendowane odpowiedzi