Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Skołowany


Rekomendowane odpowiedzi

Deszcz łez smagany batem,

ociera posłuszny smutek,

Łączy się w krwisty potok,

o zapachu serca w bliznach

 

Jest słono i słodko,

kwaśno i gorzko,

usta pęcznieją jakby z radości

w umami posmakowały.

 

Nie słyszę trzepotu noża na desce,

lekkich chrupnięć warzyw,

twardych choć delikatnych włókien,

co w stopniach się wysmażą.

 

Łapię powietrze ono jeszcze mnie czuje

próbuję w wydechu lądować na pasie,

zbyt wiele garów,

palę wszystkie w locie...

 

Dziś w menu tylko napoje,

Kołuję wśród naczyń.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... ten fragmencik mnie rozbawił... jak to by wyglądało, palić.. w locie.. i do tego.. wszystkie gary... :)

... wchodzę w myśli i.. nie wiem, co to znaczy... : /

Ogólnie, da się wyczuć skołowanie. Są lepsze i te gorsze łączenia słów. Wrażenie, plus -minus.

Serdecznie pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję.:-)

 

Umami to piąty smak który odkrył japończyk. Głównie jest przypisywany do glutaminianu sodu - bulionów i wszystkiego słonego. Dzisiaj w kuchni określa się go szerzej - mówimy tak, jak coś jest pyszne, tak w dużym skrócie.

Jak to skołowany, tak skołowane łączenia słów.:-)

Dziękuję za opinię.

Pozdrawiam serdecznie.

No nie da się ukryć ale takie zmywanie za karę, bo jak dania nie lądują na pasie do wydawki to zostaje tylko zmywak.:-)

W tym smutku zostają napoje. Jest to także wspomnienie tego, że jeszcze niedawno miałem dla kogo gotować...

Pozdrawiam serdecznie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×
×
  • Dodaj nową pozycję...