Ten utwór został doceniony przez użytkowników. chlopiec Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) Mam umysł przenikliwy. Lubię przeszywać różne materiały. Tylko ci się wydaje, że jestem wątła. Przeciwnie. Widzę siebie gibką w omijaniu przeszkód. Spójrz na mnie, jak na pstrąga w potoku. Możesz wpleść wątek do mojego ucha. - Uszyję ci czapkę błazna, a sobie trójnóg. - Uszyję ci frak, a sobie welon. Ślubny lub pogrzebowy -- dużo zależy tu od twojej inicjatywy. Kocyk do kołyski. Ściereczkę pod wazon na bzy, lub pod butelkę whiskey. Cierpliwość doceniam, naparstków -- raczej nie przewiduję. Czasem wymknę się z rąk -- lecz, przez chwilę pozostanę w polu widzenia. Możesz mieć grube i twarde opuszki, ale miej też delikatne dłonie. Prowadź mnie ostrym wzrokiem, - łącz materiał ściegiem gęstym, a kończ overlockiem. Pojemnik na ścinki opróżniaj regularnie, a wszystko uszyje się samo. Tak jak zwykło - zgodnie z planem. Edytowane 5 Lipca 2024 przez chlopiec (wyświetl historię edycji) 8
Rafael Marius Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2023 @chlopiec Ciekawie napisane, szczególnie dla tych co szyją, jak ja.
Nata_Kruk Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Pierwszy raz w życiu, poczytałam, co mówi.. igła.. :) Bardzo pomysłowo.
corival Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2023 @chlopiec Interesujące spojrzenie na igłę i jej pracę. Spodobało mi się. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi