Wiechu J. K. Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) Promień słońca, słońcu skradziony siedzi we mnie zupełnie oszołomiony. Pyta siebie, co tu robię? Zamiast w glebie, zamiast w niebie siedzę tutaj sobie. Gdzie ja jestem? Cóż za mroki, kręte i zawiłe drogi! Gdzie ja jestem?! Ty potrzebny mojej głowie, na to mu odpowiem. By rozjaśnić moją duszę, by oświecić moje myśli. Ty chwilowo w mroku nocy, gdy udzielisz mi pomocy to w nagrodę oddam ci swobodę. Lecz promień nie czekając końca, uciekł z powrotem do słońca, gdy zapomniałem o nim na chwilę, uciekł mi, a myślałem, że był to żółty motylek. Grudzień 1979 roku. Z dedykacją dla mojej siostrzyczki Małgorzaty. ********************* Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji) 6
Rafael Marius Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2023 @Wiesław J.K. Można powiedzieć, iż w życiu piękne są tylko chwile i trzeba je łapać pełnymi garściami zanim nam nie uciekną, odjadą gdzieś w siną dal. Ulotne motyle. 1
Kwiatuszek Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @Wiesław J.K. Bardzo ładny wiersz! Toż to antyk już! Pozdrawiam! 1
Wiechu J. K. Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @KwiatuszekTak, to jest już antyk. :-) Dziękuję i pozdrawiam! ______________________________________________ @Rafael MariusRzeczywiście tak to wygląda, a więc łapmy te chwile, kiedy to tylko możliwe. Pozdrawiam! Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zabawnie.. czegoś podobnego o promyku słońca, chyba nie dane mi było tutaj przeczytać, no i... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrej i spokojnej wiosny i nie tylko wiosny.
Wiechu J. K. Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_KrukDziękuję Nato za wizytę i słów parę miłych. Pozdrawiam wiosennie! :-)
A-typowa-b Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @Wiesław J.K. świetny, tym bardziej że dla siostry. Pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @A-typowa-bDziękuję i również pozdrawiam! :-)
Rekomendowane odpowiedzi