Giorgio Alani Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Zamknięty w długim labiryncie życia Bez mapy i bez obeznania swej drogi Dającej choć krztę sensu do wykrycia Krocząc dusznym korytarzem Gdzie dużo drzwi a mało ludzi Chowających się przed dniem Zapadająca powoli ciemność Nie znajduje już innego ujścia Poza pokój wyglądający na noc Brak tu sprawiedliwości Oraz garści rozeznania Z powagą tej zawiłości Człowiek-karaluch Nie ma znaczenia Pozostanie puch. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez Giorgio Alani (wyświetl historię edycji) 4
Stracony Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi się spodobały te wersy. Na końcu wiersza wolałbym "światełko w tunelu", jednak czasem poezja dotyka bezlitośnie życia. 1
lirycznytraktorzysta Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Ok, klimacik się zaczyna, ale... dla mnie 3 wady: - labirynt nie może być szary - nie można oddychać ostatnim tchem - pokój nie może być mroczny, ty bardziej jak noc. Przynajmniej w wierszach. 1
Giorgio Alani Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2023 @lirycznytraktorzysta Teraz już lepiej?
Stracony Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2023 @lirycznytraktorzysta Ani poezja nie może być prozą.
lirycznytraktorzysta Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 @Giorgio Alani dla mnie tak @Stracony Być może, że być nie może.
Giorgio Alani Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 @Stracony Cieszę się, że spodobały ci się te wersy. Wiersz celowo ma przytłaczający charakter. W ten sposób nawiązuje do twórczości Kafki, którą z reguły cechował depresyjny klimat.
Giorgio Alani Opublikowano 21 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 @tramwaj63 Myślę, że utwory Kafki jeszcze nigdy nie były tak aktualne, jak we współczesnym świecie.
Rekomendowane odpowiedzi