Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @[email protected] dziękuję! Prawda z rynsztoka jest utajniona, głęboka, brutalna, mroczna, wstydliwa i najczęściej odrzucona. Ale zgadzam się z Tobą, że jest bezcenna! 
    • @Berenika97   I wiem o tym, tylko: w moich czasach (lata dziewięćdziesiąte) - książki były bardzo dobre i bardzo drogie, policzyłem: mój księgozbiór dzisiaj byłby warty blisko 14 000 zł 
    • @Alicja_WysockaBardzo dziękuję! Ale o tym powiedzeniu zupełnie zapomniałam. :) Czy to działa też w drugą stronę? :))) "Tom 1 każdej powieści powinien być jak mężczyzna: bierzesz go do łóżka i nie wypuszczasz aż do rana. A następnego dnia bierzesz do łóżka Tom 2". (To tylko mój feministyczny żart!) Pozdrawiam.  @FaLcorN@[email protected] Bardzo dziękuję!
    • @Annna2   Oficjalnie zablokowano mi konto za tak zwany spam, nieoficjalnie: za mówienie niewygodnej prawdy podczas agresywnej propagandy proukraińskiej i antyrosyjskiej - to nic innego jak amerykańska dezinformacja, a ze pani napisała wiersz już po fakcie? Taka sama sytuacja była w sprawie Zbrodni Katyńskiej - blisko przez pięćdziesiąt lat nie można o tym było mówić, natomiast: niech pani policzy - przez ile lat nie można było mówić o Rzezi Wołyńskiej? I dla jasności:    - Zbrodnia Katyńska - to zbrodnia wojenna, - Rzeź Wołyńska - to zbrodnia ludobójstwa,   o sprawiedliwą ekshumację we Wschodniej Małopolsce, Wołyniu i Północnym Podolu należy walczyć w Organizacji Narodów Zjednoczonych i Międzynarodowym Trybunale Sprawiedliwości w Hadze, otóż to: zrobiłem swoje i mam czyste sumienie - dotarłem do blisko dwa tysiące czytelników.   Łukasz Jasiński 
    • @Annna2Dobrze, że pomyślałaś o sercu, bo kocham książki. :) Dziekuję! @HialaBardzo dziękuję za aż tak piękną opinię. :) @Łukasz JasińskiPapierowe książki mają swoją historię , fizyczność i duszę. Między stronami – liść z dzieciństwa, Strony szeleszczą jak szept kochanka pod palcami ciszy. Na marginesach – westchnienia najbliższych, w rogu – data, która już nie wróci. Współczuję utraty księgozbioru (mam nadzieję, że to tylko tymczasowa sytuacja), sama mam do dyspozycji rodzinną bibliotekę i nie wyobrażam sobie jej utraty.  Dziękuję!   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...