beta_b Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) Zdecyduj się: chcesz żyć czy umierać? Bo w takiej pozycji to strata I z życia nic nie użyjesz, niewiele przekażesz dla świata. Zdecyduj się! Świat taki piękny wokoło... zamiast andronów pleść wianek żyj w pełni, bo jesteś - lub odejdź, a nic się nie stanie. Zdecyduj się: chcesz żyć czy umierać? Nikt Ci nie zsunie kamienia i wody do picia nie da, jeśli nie czujesz pragnienia. Zdecyduj się. Choć zmartwychwstanie jest w cenie, ta druga szansa na życie to nie masz gwarancji przecież, że może się zdarzyć w praktyce. Decyzję weź w obie ręce: jak żyć chcesz, czego Ci trzeba. Zakasaj ręce - do dzieła! a znajdziesz drogę do... Edytowane 12 Kwietnia 2023 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 7
iwonaroma Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Tak to jest. Nikt za nas życia nie przeżyje. Zgrabnie napisane :)
beta_b Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 @iwonaroma to właśnie chciałam przekazać i że ryzykowne jest czekanie. Pozdrawiam świątecznie, bb
Kwiatuszek Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 @beta_b Nie ma co czekać, za długo zwlekać, bo życie minie niczym film w kinie. Ładny wiersz, piękny przekaz. Pozdrawiam:-) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Witam - pięknie o życiu - spełnione pisanie - Pozdr.świątecznie.
Rafael Marius Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zmartwychwstania za życia... do nowego życia.
jan_komułzykant Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) nie wahaj się czasu żegnać nikt nie przyszedł zanurz wiosny smak w żonkile to nic że świerszcze w kominie nie grają głośniej niż zwykle wciąż wahasz się odpowiedź może za chwilę odnajdziesz w kwiatach gdzie bilet nieważny w tę podróż odkryjesz jak mróz twój pierwszy przebiśnieg Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) masz dylemat problem dojrzał moja miła już decyzję podjąć czas przemyślałaś w wolnych chwilach przewidując szach czy mat masz dylemat w naszej dobie kto go nie ma życie niesie wyzwań plik gry reguły los wciąż zmienia czy się uda nie wie nikt :))) Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 @jan_komułzykant tamten link mi pasował, jako komentarz. A wiersz piękny. Dziękuję. @Jacek_Suchowicz żyć czy umrzeć - to coś więcej niż dylemat. Chodziło mi o podskórny /podświadomy nurt ku... I wzięcie odpowiedzialności za decyzje i życie. Dzięki Jacku za obecność i wierszowany komentarz. @Rafael Marius @Waldemar_Talar_Talar @Kwiatuszek klaniam się nisko za komentarze. bb 1
jan_komułzykant Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to przepraszam, pomyślałem, że może zbyt obezwładniający. Po pierwszym wysłuchaniu pamiętam, że szczęka opadła mi do ziemi. Ok, już zwracam. :)
Rekomendowane odpowiedzi