Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zbyt wcześnie

Rekomendowane odpowiedzi

nie umiem pisać o tobie 

zbyt wcześnie mi się zdarzyłeś 

na najwyższe piętro mojego ciała się wspiąłęś 

gdzieś w połowie drogi do czubka głowy

do szczytu zbyt szybko doszedłeś

nie umiem o tobie pisać 

o tysiące słów potykam się boleśnie

w powiekach drżących marnieją mi spojrzenia 

bo za wcześnie przyszedłeś 

w noc bez gwiazd chmurami zasnutą 

w krwiobiegu cię mam 

zaklęty we mnie jesteś

jak piętno cię mam 

jak na skórze blizna

rana zagojona 

i wszystko zbyt wcześnie

nie umiem pisać o tobie 

nie umiem myśleć poprawnie 

w sądzie ostatecznym 

drzazgi z oczu będę wyrywać

bo za wcześnie przyszedłeś 

na pamięć cię znam 

myślom potępionym polegnę 

zbyt wcześnie przyszedłeś 

a może zbyt późno 

w krainy w rozsądku odległe

@Ewelina Oooooo ....

"hotel California" ... Uwielbiam.

Zapewniam Cię, że ... Daj mi przeczytac raz jeszcze ;-)

Nie. Zdecydowanie zbyt wcześnie i zbyt szybko.

Ta cała romantyczność wymaga odrobiny czasu a ON to po prostu spierniczył. Trudno.

Troszkę żartem a jednak troszkę serio :-)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Wśród nocy cisza, ciemno wszędzie, Tylko moje myśli krążą wokół Twoich snów. Zgubiłem siebie, nie wiem nawet gdzie, Każdy dzień jak cień, światło tu nie sięga. Czasem sięgać próbuję w przyszłość odważnie, Ale jest mi tu jakoś niewyraźnie. Tak pusto, głucho wszędzie, I nie wiem co to będzie. I czy cokolwiek  jeszcze będzie. Mówią, że życie to nie bajka, Ale nikt mi nie powiedział że to będzie thriller. Fabuła tej opowieści mi ucieka, Nikt i nic już na mnie nie czeka. Czuję chłód, choć w pokoju ciepło, Każdy mój uśmiech to gęba z plastiku. Lubiłem marzyć, teraz boję się, Że dawne marzenia to tylko zły sen. Za rogiem otwiera się dla mnie nowy dzień, I znów zapomnę, co znaczy "żyć". W koło i w koło, bez celu, bez końca. Czy znajdę siebie, w tym całym szaleństwie?
    • @Leszczym Metaforycznie prezent odnalazł miejsce w tekście. Być może adresat doceni wartość prezentu :))
    • @Natuskaa    Dziękuję Ci wielce

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

.
    • @violetta dzięki; publikuję tutaj tylko dodatkowo - normalnie na TwojeWiersze (jako RoMiś - bo 'Groschek' ma blokadę); tego portalu nie rozgryzłem do tej pory..
    • @Hiala @Monia @Domysły Monika @malwinawina @Leszczym, ponieważ zauważyłem, że jest tutaj taki zwyczaj, że autor dziękuje za polubienia swojego wiersza, to i ja wam dziękuję. I, jak już zapowiadałem, mam zamiar napisać własną interpretację tego mojego wiersza. Ponieważ spotkałem się tu na portalu z taką opinią, że interpretacja wiersza przez autora może zagrażać intuicji czytelniczej, to proponuję, żeby ci, którzy tak myślą tej interpretacji po prostu nie czytali. Ja ze swej strony uważam, że autor wiersza powinien być także uczestnikiem dyskusji o swoim wierszu, chociażby dlatego, że dla samego autora znaczenie jego poezji nie musi być wcale jasne, autor także może po upublicznieniu swojego utworu go niejako "odkrywać". Autor może także mieć świadomość, że jego autorska interpretacja własnego utworu wcale nie musi być jedyna i autorytatywna... .
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...