Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za co nam nosić takie ciężary
otwarta nieszczęść walizka
te nocne zjawy i senne mary
wnet na nas też przyjdzie kryska

Próżno nieszczęśnik sypie talary
już piana cieknie im z pyska
zaś dookoła łuny pożary
złowrogo brzmią ich nazwiska

Już strach wypuścił swoje ogary
niesamowite duchów igrzyska
tak cudzych nieszczęść piją nektary
huk jak z wielkiego lotniska.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @hania kluseczka   I bardzo słusznie, że nie przejmowałaś się systemem. :)  Dlatego napisałam, jak bardzo ważna jest rola rodzica - gratuluję mądrości w podejmowaniu decyzji dotyczących syna.  
    • @LessLove pozwolę się nie zgodzić, że szczerość godzi w nadzieję... Tam gdzie nie ma nadziei, nie ma też miłości, więc tym sposobem szczerość wykolejałaby wózek, na którym sama jedzie ;) Więc albo mamy problem ze szczerością... albo... żywimy fałszywe nadzieje :)
    • @Migrena   Pięknie dziękuję Ci za to "rozpisanie się" , ale mimo wszystko czuję się pocieszona - bo lubię czytać Twoje teksty, nawet wówczas, gdy mają "nie pocieszać" :)))
    • Zgadzam się, miłość to fix na wszystko. W niej i szczerość i kłamstewka (nie kłamstwa) i nadzieja znajdą sobie miejsce. Jednak w miłości nadzieja ma wartość, która szczerość sobie lekceważy, jest zawsze "górą" :-)
    • @aniat.Akurat brak mi czasu, chwili, bo ważne sprawy były Ale te słowa, z twojego wiersza, naprawdę mnie zachwyciły... A były proste - wymowne i uczuciem przepełnione Choć szybko czytane i przypadkowo, na forum znalezione...   Może potem będzie chwila, by się pochylić i napisać Ci jakieś mądre słowa by pochwalić? Czy na coś zwrócić uwagę? Ale często pierwsze wrażenie jest najważniejsze? Już zostaje w secu? Umyśle? No tak myślę...
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...