ais Opublikowano 9 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2023 Tak, to znowu ja xd @Mateusz poezja.org jest jedynym portalem, na którym widoczne są pierwsze wersy publikacji. Nie mam zielonego pojęcia PO CO? Nie ma problemu, jeśli jest to dłuższy poemat lub proza. Natomiast przy: *Miniaturach *Limerykach *Haiku *Palindromach wyświetla się cały tekścik i Czytelnicy tracą kompletnie zainteresowanie. Moim zdaniem to niepotrzebny falstart. Publikacja ma być niespodzianką, a nie tekstem na startowej stronie. Liczę na treściwy feedback. 1
Tectosmith Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 @ais Miniatury i haiku. Powiem, bo pewnie niektórzy nie wiedzą. Są po prostu beznadziejne. I właśnie z tego powodu nie wywołują żadnego zainteresowania. Taka prawda po prostu.
ais Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Tectosmith Jeśli miniaturki są beznadziejne, jak twierdzisz, to dlaczego dałeś serduszko Iwonie za miniaturkę? Nie czaję Twojego toku myślenia...
Tectosmith Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie tylko Iwonie, ale także i Tobie. Jeśli masz ochotę to zwróć uwagę na to, jak wiele miniaturek zlajkowałem w stosunku do tego, co tam powstaje. Dlaczego tak trudno zrozumieć, że coś może być beznadziejne? NO, po prostu jest i co dalej? Dziwić się czy podnieść poziom?
ais Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 @Tectosmith Przepraszam, ale swoją opinią wgniotłeś mnie w tapczanik. Muszę się wygramolić i to wszystko przemyśleć... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adieu!
Tectosmith Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 @ais Nie jest moim celem wgniatnie kogokolwiek w cokolwiek. Wrzuć stronkę z miniaturkami i zobacz ile się tam lajków rozdaje. Taka niestety rzeczywistość. Większość jest beznadziejna. Sorki.
ais Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 @Tectosmith Uważam, że nie masz racji. Oto przykłady: 1) 'Rokowania pokojowe' Radosław 2) 'posiadanie' jan_komułzykant To są naprawdę bardzo ciekawe miniaturki z interesuhącą metaforyką i grą słów. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Tectosmith Twoja opinia jest bardzo krzywdząca. Mówi się trudno i żyje się dalej.
Tectosmith Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 @ais NIe ma problemu. Przecież jestem tylko człowiekiem a moje zdanie nie jest nieomylne :-)
Tectosmith Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A mnie się wydaje, że się nie rozumiemy. Ja nie piszę o tym, że forma Miniaturek czy też Haiku jest do bani, bo tak nie jest. Obie formy są bardzo ciekawe. Ja piszę o tym, że autorzy nie popisują się za bardzo przy ich tworzeniu. Tu masz absolutnie rację. Ten podgląd jest zbyteczny, niepotrzebnie spowalnia stronę.
violetta Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 Trzymają się zaszłości:) warto coś zmienić na wiosnę:) ja wymieniam sofę na mięciutką, leciutką, szafę otwartą i krzesła z trawy :)
ais Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale jak to sofę na szafę z krzesłami? To komplet? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ślicznie za poparcie :)
violetta Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 @ais wszystko taniocha:) uwielbiam bajkową prostotę Duysena, te schodki, chociaż nie mam schodków:)
violetta Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 @Marcin Szymański ja zamówiłam z Walencji, ale czuję jakby z Aliexpres:)
Tectosmith Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To bardzo możliwe, że nie zauważasz u siebie żadnej różnicy. Ni chce mi się wykłócać na ten temat. Niech pozostanie na tym, że podgląd jest zbędny i czasami przeszkadza :-)
violetta Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 @Marcin Szymański sokoro waży połowę to może tak być:)
violetta Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 @Marcin Szymański lubię miniaturki, Twoje wiersze też:)
ais Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 Jedna osoba mnie trochę popiera. To miło. Admin milczy, to niemiło. 1
Mateusz Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2023 @ais Admin czeka na komentarze i obserwuje dyskusje ;)
ais Opublikowano 12 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2023 @Mateusz @Tectosmith @sam Moim celem było zwrócenie przede wszystkim uwagi na krótkie treści, które wyświetlają się w całości w okienku na stronie głównej, aczkolwiek o dłuższych treściach także możnaby pomysleć. Kolega @Marcin Szymański twierdzi, że jemu to ułatwia życie, bo nie traci czasu na odsłonę całego tekstu i weryfikację zalet. Żaden inny portal nie stosuje spoilerów, dając jednakowe szanse Wszystkim Autorom, ale poezja.org musi sie czymś wyróżniać, no i sie wyróżnia. To jest nie fair. Po prostu i zwyczajnie, dlatego niektórzy stosują sztuczki, by czytelnicy nie zobaczyli ich tekstu, tylko łaskawie poczłapali i kliknęli, gdzie trzeba - tracąc cenne minuty swojego życia. To nie jest bla bla bla dla samego blablania, to jest dość istotne i kluczowe dla autorów. Miłej niedzieli.
Rekomendowane odpowiedzi