Rolek Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2023 @Rafael Marius Chyba zapomniałeś o tych, którzy zostają eremitami z miłości do Boga. Choć może oni, nie są singlami. 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To zależy jeśli to jest autentyczne powołanie to wtedy ich parą jest Bóg. Zatem singlami nie są. Jednak może znaleźć się eremita kłamczuszek co za frajer chce mieć pełny brzuszek I wtedy zasługuje na tytuł singla. 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2023 @A-typowa-b Dziękuję za serduszko.
Rolek Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2023 @Rafael Marius Samotny Marian z małych Koluszek Lubił mieć zawsze pełen swój brzuszek Wstąpił do braci Pijarów By zawsze być blisko garów Łże nawet Bogu bo jest kłamczuszek 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre. Się uśmiałem. Dokładnie taki przypadek miałem na myśli. To prawdziwy singiel z tego Mariana i pewnie nie on jeden ma taką życiową strategię. Szczęśliwy.
Rafael Marius Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2023 @_Mari_anna_Dziękuję za polubienie.
Rafael Marius Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2023 @TectosmithDziękuję za serduszko. 1
ais Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2023 Przyznam, że dotykają mnie takie osobiste sprawy, jakby reszta społeczeństwa chciała narzuć cośkolwiek jednostkom, a to że za długo są dziewicami/prawiczkami, a to że są singlami, a to że wogle gapią się w te głupie smartfony. Japonia. Tam singli, dziewic/prawiczków i gapiących się w smartfony są po szczyt Fudżi. Przemyślę to sobie na spokojnie i wrócę. Pozdrawiam! 1
Rafael Marius Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapraszam zatem ponownie. Ja też jestem samotny, ale nie z wyboru. Z powodu niepełnosprawności i chorób. Raczej opiekunki potrzebuję niż partnerki. Mimo to, a może właśnie dlatego uważam, że parami lepiej. Jadnak zanim moja linia życia uległa zmianie było raz pojedynczo, a raz parami. Oba rozwiązania moją swoje wady i zalety. Jako ktoś samemu jest szczęśliwy to nie narzucam. Może jednak warto się zastanowić, czy z kimś nie byłoby jeszcze lepiej.
Rafael Marius Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2023 @jag Dziękuję za polubienie.
[email protected] Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 @Rafael Marius Brawo Rafaelu to jest poezja z pierwszych stron gazet. Pozdrawiam w Nowym roku. 1
Rafael Marius Opublikowano 10 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo za miłą opinię i polubienie. Aż się zawstydziłem. A ja pozdrawiam z Warszawy.
[email protected] Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 @Rafael Marius No tak w Warszawie... piszą lepiej - zapomniałem. Kłaniam się pięknie. 1
helenoir Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 @Rafael Marius mocne i piękne! 1
Rafael Marius Opublikowano 10 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Wiadoma rzecz stolyca..." Ludzie przylatują z całej Polski, jak pszczoły do szczęścia. Niektórzy, zamiast, znajdują wiersze, a te, jak powiadają, kiełkują najlepiej z jego braku.
Rafael Marius Opublikowano 10 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie dziękuję za serduszko i komentarz. 1
ais Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jestem samotna. Życie w pojedynkę nie oznacza samotności. Oczywiście w idealnym świecie Żyli długo i szczęśliwie, ale nie każdemu jest pisany taki scenariusz. Po prostu tak bywa. Mam prawie wszystko, czego chciałam. A że w tej układance brakuje jednego puzzla? Fuck! Pal go sześć. Ten obraz jest prawie skończony i prawie idealny. Po co to psuć rujnującymi emocjami... Wypowiadam się tylko i wyłącznie za siebie, a jako naczelna hipokrytka innym życzę, aby nie tracili nadziei, być może łaskawy los się do nich uśmiechnie. Trzeba wierzyć, a ja jestem ateistką. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Rafael Marius 1
Rafael Marius Opublikowano 11 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli się ma znajomych, rodzinę, przyjaciół to pewnie tak jest. Choć są i takie jednostki, które same sobie wystarczają i też nie odczuwają osamotnienia. Co najwyżej samotność, ale w pozytywnym aspekcie tego uczucia. Z drugiej strony są i takie relacyjne osoby, dla których egzystencja bez partnera/partnerki jest tylko wegetacją. Tu wiele zależy od typu osobowości. Miło, że pamiętałaś, żeby zajrzeć ponownie. 1
Tomasz Kucina Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 Fajne konkluzje w wierszu. Bliskie ci metrum, jest rytm w wierszu i nawet rymozabawa. Super :) 1
Tomasz Kucina Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 Smartfony, single, ludzie to już prawie maszyny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest mega wstęp. Metafora pierwszorzędna. 1
Rekomendowane odpowiedzi