Giorgio Alani Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 Senność Ona otula mnie Zapadam się wolno Aż świat się już ocknie Poszukuję jakiegoś światła Które wskaże drogę do gwiazd Lecz wszędzie króluje gęsta mgła Która nie pozwala o sobie zapomnieć Wciąż zagubiony w labiryncie kłamstw Nie ma stąd wyjścia, jestem sam Powoli staczam się w otchłań Na której dnie cicho łkam Szukam drogi ucieczki Rozpatrując sensu Gasną świeczki Gasnę ja Uczucia Niczym sępy Rozerwą każdego Na niewielkie strzępy Skończą się te cierpienia A w raz z nimi wszystkie lęki Ale teraz duszą mnie zmartwienia Czekam na ostateczny koniec tej męki Coraz bliżej czas mojego wyzwolenia Spod panowania złego marazmu I jeszcze gorszego cierpienia Wiążących mnie w lochu Jestem wciąż czujny W pełni skupienia Tulipan bujny Wącham. 5
koralinek Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 @Giorgio Alani imponująca forma piramidkowa, dobrze reguluje napięcie, które jakby coraz nabrzmiewa i coraz opada w podmiocie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I po raz wtóry ten rodzaj zagubienia, jakby przewijający się przez wiersze w postaci fatum ogarniającego coraz to nowe podmioty, patrzące z różnych perspektyw 1
Giorgio Alani Opublikowano 9 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 @koralinek Dzięki. Ty to zawsze potrafisz dobrać odpowiednie słowa na opisanie utworu. Pozdrawiam
walvit Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 Wiersz oryginalny i ciekawy wizualnie, brawo za pomysł. 1
Giorgio Alani Opublikowano 10 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 @walvit Na pomysł wpadłem zupełnie przypadkiem w trakcie pisania. Nigdy wcześniej nie tworzyłem wierszy w takiej formiei zajęło mi to trochę czasu. Miło jest wiedzieć, że innym się podoba. Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 Szacun za włożoną pracę. Z uwag - staraj się bardziej unikać rymów gramatycznych ;] Pozdrawiam 1
Giorgio Alani Opublikowano 11 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 @Czarek Płatak Dzięki za docenienie włożonej w utwór pracy. Uwagę wezmę sobie do serca. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi