Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Tak to widzę

Rekomendowane odpowiedzi

Lipcowy upał leje się z nieba. Turkocze maszynka do ścinania trawy, a ja za nią po sznurku.
W hipnozie, niewidoma na niebo, zielone trawy, obłoki rabat rozpalające kolorami lata soczysty trawnik.

Sierpniowe wczesne przetwory. 
Zlatują się osy do słodyczy. Nóż, którym kroję w drobną kostkę pastelowe papierówki jest ostry. Uważam. 

Tych chwil jest wiele i towarzyszy mi nieustanne rozdarcie, a może rozdwojenie. Bo nie wiem czy jestem tu i teraz czy stałam się tylko na Ciebie czekaniem. 

To tak jak kiedy mocno zakochany człowiek zagłębia się w istotę istoty tej drugiej połowy, że nią się wręcz staje, a ona nim.

Miłość to zawsze się wzajemnie przenikanie. 

Podoba mi się to rozdarcie. Miłość dobra z natury kiedy szczęśliwa nieść dobro powinna, a rozdarcie nie jest dobrym uczuciem. Chociaż w tym konkretnym wypadku, jest? ;] 

@Czarek Płatak dzięki za poczytanie i interpretację. W tym wypadku zakochanie rzeczywiście jest związane z konfliktem dążenie/unikanie, stąd rozdarcie w ostatniej strofie. Nawet jeśli miłość jest dobra z natury, czasami okoliczności nie sprzyjają ;) 

@Lahaj chciałam oddać pozorną tylko obecność w świecie osoby zakochanej. Dzięki!